InterNICHE - humano obrazovanje bez korištenja životinja

| More

Engleska organizacija InterNICHE je otvorena i raznolika međunarodna mreža za humano obrazovanje, koja se bavi promocijom etičkih metoda za naprednu, humanu edukaciju bez korištenja životinja u biološkim znanostima te edukaciji u medicini i veterinarskoj medicini.

InterNICHE promiče humani obrazovni sustav koji u potpunosti poštuje i podupire prava životinja i prava studenata te zamjenske metode umjesto tradicionalnih pokusa na životinjama u obrazovanju, pozivajući na suradnju studente i profesore. InterNICHE pritom nudi praktičnu potporu obrazovnim i znanstvenim ustanovama da nadomjeste pokuse na životinjama te potiče studente da brane slobodu izbora pri odabiru metoda učenja i da zahtijevaju što naprednije i kvalitetnije obrazovanje.

Vizija organizacije InterNICHE je sustav u kojemu su obrazovanje i razvitak znanosti čvrsto utemeljeni u etičkoj praksi.

Među mnogim nacionalnim i internacionalnim projektima, InterNICHE je stvorio nagrađivane filmove o etičkim metodama, gdje učitelji različitih disciplina demonstriraju etičke metode koje koriste na svojim predavanjima, a što je dostupno na gotovo 20 jezika.

InterNICHE je i izdavač revolucionarne knjige From Guinea Pig to Computer Mouse u kojoj se opisuje više od 500 proizvoda koji su namijenjeni za progresivnu naobrazbu u prirodoslovnim znanostima. Detaljno se bavi obrazovnim ciljevima i procjenjuje različite pedagoške pristupe.

InterNICHE nudi praktičnu pomoć profesorima u zamjeni korištenja životinja i nadopuni postojećih etičkih metoda te u osnaživanju učenika da brane svoju slobodu savjesti i da traže progresivni, humani sustav naobrazbe najveće kvalitete.

Uobičajeni pristup uvježbavanju studenata korištenjem životinja kao sredstava za dostizanje cilja danas je u potpunosti moguće zamijeniti novim, tehnološki naprednijim postupcima koji dokazano jamče jednake ili čak bolje uspjehe studenata. Također, nove metode ne susprežu istraživački duh već, štoviše, osnažuju osviještenost, suosjećajnost i, u konačnici, ne narušavaju vrijednost moralnih principa zbog kojih se budući studenti uopće odlučuju za prirodoslovne studije te liječničke i veterinarske pozive. InterNICHE ima već dugu povijest suradnji s brojnim fakultetima kojima je pomogao da u potpunosti zamijene životinje na studentskim vježbama, što ne samo da je praktički moguće bez dokidanja nastavnoga programa i smanjenja kvalitete nastave već je i tehnološki napredno i ekonomski isplativo. Metode koje InterNICHE promiče sastoje se od videosnimaka dostupnih na CD/DVD-ima, računalnih simulacija raznih laboratorijskih postupaka te fizioloških, biokemijskih i sličnih procesa, lutaka i modela.

Prijatelji životinja kao partneri mreže nude zainteresiranima dodatne informacije i materijale. Ako ste zainteresirani za to ili za moguću suradnju, molimo da ispunite obrazac.

InterNICHE

Ime:*

Prezime:*

E-mail:*

Dodatna pitanja i komentari:

Vezane teme

Literatura - Nick Jukes & Mihnea Chiuia: From Guinea Pig to Computer Mouse [ 42.82 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting