11.02.22. Paul McCartney poručio: 'Come together' za životinje

| More

Slavni Beatles poziva na potpisivanje potpune zabrane testiranja kozmetike na životinjama

- Skuplja se milijun potpisa u EU-u: Unatoč zabrani, i dalje muče životinje u pokusima

Paul McCartney poručio: „Come together” za životinje [ 149.17 Kb ]

Poznat po dugogodišnjem zalaganju za prava životinja, bivši član legendarnih Beatlesa Paul McCartney javno je istupio za europsku građansku inicijativu „Spasite kozmetiku proizvedenu bez okrutnosti – obvežite se na Europu u kojoj nema ispitivanja na životinjama”. Inicijativu su pokrenuli međunarodna organizacija PETA i Dove, Body Shop i više od 100 organizacija za zaštitu životinja, među kojima je i hrvatska udruga Prijatelji životinja.

Podržavajući ovu vrijednu inicijativu, Paul McCartney izjavio je: „Svi smo mislili da je borba završena i da je testiranje kozmetike na životinjama u Europi stvar prošlosti, ali, nažalost, nije tako. Europska agencija za kemikalije i nadalje zahtijeva korištenje tisuća kunića, štakora, riba i drugih životinja u testiranjima kozmetičkih sastojaka. No možete pomoći da se tome stane na kraj. Nijedna životinja ne bi trebala patiti zbog ljepote. Stoga, ako ste građani EU-a, potpišite na savecrueltyfree.eu Europsku građansku inicijativu kako biste zaštitili zabranu. Potpisivanje peticije traje samo jednu minutu i pomoći će u spašavanju života.”

Brojne organizacije pozivaju građane da potpišu inicijativu i time zatraže od Europske unije da podrži i ojača postojeću zabranu testiranja kozmetike na životinjama.

Iz organizacija PETA izjavljuju: „Kako McCartney navodi, tisuće životinja i dalje su prisiljene udisati ili na druge načine unositi kozmetičke sastojke u svoje tijelo prilikom pokusa koje zahtijeva Europska agencija za kemikalije. Zabrana testiranja na životinjama u Europskoj uniji značila je uspjeh na svjetskoj razini, a sada je pod prijetnjom zbog novih zahtjeva za testiranje sastojaka koji su godinama već proglašeni sigurnima te se mogu izbjeći. Sastojci označeni za dodatno testiranje plasiraju se na svjetsko tržište i ugrozit će sve koji se trude isključivo kupovati proizvode nastale bez okrutnosti prema životinjama.”

Da bi inicijativa bila uspješna, treba potporu milijun građana Europske unije, bez obzira na to gdje žive, a iz Hrvatske je potrebno 8 460 glasova. Prijatelji životinja stoga pozivaju sve da poslušaju Paula McCartneyja, i to ne samo njegove pjesme, već i njegovu molbu, da postupe u interesu i životinja i ljudi, te odaberu pridonijeti društvu u kojemu će uzaludna patnja nedužnih biti svedena na najmanju moguću mjeru.

„Nijedan veći medicinski proboj nije proizašao na temelju mučenja životinja u laboratorijima, a ispitivanje na životinjama ne može ni približno točno predvidjeti posljedice na ljudskome tijelu. Vrijeme je da se okrenemo humanim metodama i zauvijek iza sebe zatvorimo poglavlje sakaćenja, osljepljivanja, izgladnjivanja i psihičkog mučenja inteligentnih bića”, zaključuju Prijatelji životinja.

Pročitajte intervju s Paulom McCartneyjem o okrutnom iživljavanju nad životinjama uime ljepote i znanosti.

Kunić pokusi [ 1.13 Mb ]

Vezane teme

Pokusi na primatima 10 [ 79.60 Kb ]pokusi_mala

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting