Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 5.

14.10.2021. Svjetski dan hrane kao podsjetnik o nužnosti održivosti

Udruga Prijatelji životinja je svim gradovima i općinama poslala prijedloge aktivnosti za zaustavljanje klimatskih promjena, gdje je ključan odabir namirnica koje svaki dan konzumiramo, jer on utječe ne samo na naše zdravlje nego i na naš opstanak na planetu. Upravo zato slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane glasi: „Naši postupci su naša budućnost”, a na službenoj stranici povodom ovoga dana pozivaju sve da poboljšaju svoje zdravlje uvrštavanjem u prehranu voća, povrća, mahunarki, orašastih plodova i integralnih žitarica te smanjenjem konzumacije prerađene hrane bogate solju, šećerom ili mastima. Svjetski dan hrane obilježava se 16. listopada, povodom čega se u više od 150 zemalja diljem svijeta raznim aktivnostima i kampanjama diže se svijest o epidemiji gladi koja svakodnevno pogađa milijardu ljudi i govori se o nužnosti održive proizvodnje hrane za sve.

11.10.2021. Danska izdvaja 168 milijuna eura za proizvodnju hrane biljnog podrijetla

Danska vlada najavila je da će usmjeriti nevjerojatnih 168 milijuna eura u proizvodnju hrane biljnog podrijetla, u skladu s Pariškim sporazumom, čiji je cilj smanjenje emisije stakleničkih plinova. Ovo je najveće ulaganje u istraživanje i razvoj hrane biljnog podrijetla koje je EU ikada vidjela. Do 2030. godine vlada planira drastično smanjiti emisije stakleničkih plinova i emisije dušika, a cilj im je doći do razine iz 1990-ih. Kako bi se ispunili ti ciljevi, poljoprivrednike pozivaju da postanu klimatski prihvatljiviji. 'Poljoprivredna potpora mora se aktivno koristiti kao alat koji će poljoprivrednicima dati poticaj za prelazak na održiviju proizvodnju i na taj način podržati zelenu tranziciju u industriji', stoji u odluci. Točnije, vlada je obećala pojačati proizvodnju hrane biljnog podrijetla. To uključuje stvaranje novih radnih mjesta i fokusiranje na poticanje prodaje i obrazovanje. U dokumentu se navodi da dobrobiti životinja treba dati prioritet. 

Izvor: Plant Based News 

06.10.2021. Vege piknik u skloništu Dumovec

Međunarodni dan zaštite životinja ove godine obilježit će se u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu u organizaciji Grada Zagreba i u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. U subotu 9. listopada 2021. od 10 do 16 sati pozivaju se svi da zajedno provedu vrijeme uz napuštene pse, udruge za zaštitu životinja, program obilaska skloništa i obilje dobre veganske hrane. U sklopu događanja na kojemu će se posjetiteljima predstaviti udruge koje skrbe o životinjama i promoviraju udomljavanje te njihovu zaštitu, zainteresirani posjetitelji moći će se informirati na koje se sve načine treba i može pomoći životinjama. Na Vege pikniku bit će dostupni i recepti, a na štandu Prijatelja životinja moći će se pronaći mnoštvo edukativnih materijala i veganska kuharica, dok će volonteri Udruge rado pomoći savjetima o načinima pomoći životinjama. Osim toga, za sve posjetitelje pripremljeni su simbolični darovi, a vrećice s poklon-bonovima od 50 kn čekat će i svakog udomitelja pasa i mačaka. Bit će postavljeni suncobrani sa stolovima i klupama za druženje i uživanje u besplatnoj veganskoj hrani.

03.10.2021. Međunarodni dan zaštite životinja: Pomognite im svaki dan!

Udruga Prijatelji životinja obilježit će Međunarodni dan zaštite životinja u ponedjeljak 4. 10. 2021. organiziranjem informativnog štanda od 10 do 13 sati u Gajevoj ulici ispred Knjižare Bookshop u Zagrebu. Zainteresirane posjetitelje educirat će o tome kako mogu pomoći zaštititi životinje promjenama svojih svakodnevnih navika, potaknuti ih da pogledaju neki od edukativnih videa, da pripremaju odlične veganske obroke prema receptima na web-stranici Udruge i drugim brojnim izvorima, a mogu se i prijaviti na popularni Vege izazov i saznati kako se može jednostavno spasiti velik broj životinja. Ljubav prema životinjama možemo pokazati malim promjenama životnih navika: zamijenite životinjske proizvode onima biljnog podrijetla i uživajte u zdravim i ukusnim veganskim jelima; birajte proizvode koji nisu testirani na životinjama; ne posjećujte zoološke vrtove i akvarije; ne nosite krzno, kožu, vunu i svilu, već ih zamijenite ekološkim materijalima; ne kupujte životinje, nego udomite psa ili mačku iz skloništa. Međunarodni dan zaštite životinja počeo se obilježavati 1931. godine u spomen na svetog Franju Asiškog, vegetarijanca, ljubitelja prirode i zaštitnika životinja. Otada se u cijelome svijetu obilježava svakog 4. listopada s pozivom na zaštitu svih životinja na Zemlji. Iako postoje pomaci u uvažavanju prava i zaštite životinja, na ovaj dan ukazujemo na nužnost poštovanja i uvažavanja svih životinjskih vrsta koje su svakodnevno žrtve ljudske sebičnosti, nasilja i sadizma.

01.10.2021. Izbor za najmješanca grada Karlovca 2021.

Udruga Turbina promjena u okviru Projekta „Daj Šapu!” organizira Izbor za najmješanca grada Karlovca. Prijave su u tijeku i svi do ovog petka, 1. listopada, mogu prijaviti svoje četveronožne članove obitelji. Udruga najavljuje i projekt imena “KvizKa Vol. 3” koji je baziran je na promoviranju neformalnog učenja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih. Kotizacija za sudjelovanje u kvizaškom natjecanju je hrana za pse koja će se kasnije donirati Udrugama koje se bave zaštitom i zbrinjavanjem pasa na području Karlovačke županije. Izbor za najmješanca će se održati 9. listopada 2021. kod Glazbenog paviljona na Šetalištu dr. Granje Tuđmana s početkom u 10 sati.

Broj pronađenih vijesti: 5.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2021 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting