Alternative pokusima na životinjama

| More

Mnogi ljudi, zbog nedovoljne educiranosti te velike financijske moći i marketinške manipulacije farmaceutske, kozmetičke i drugih industrija koje provode pokuse na životinjama, smatraju kako su pokusi na životinjama nužni. No, pokusi na životinjama ne samo da su etički neprihvatljivi i potpuno nepotrebni, već su i znanstveno nepouzdani. Neshvatljivo je da se ljudi u vremenu kada putuju u svemir i otkrivaju druge planete još uvijek oslanjaju na rezultate dobivene primitivnim i barbarskim eksperimentiranjem na životinjama, uz brojne dostupne sofisticirane i znanstveno precizne neživotinjske metode testiranja.

Znanstveni krugovi sve više odbacuju nazadne metode kao što su pokusi na životinjama, a znanstvene i sveučilišne institucije educiraju nove generacije studenata i znanstvenika bez korištenja životinja u pokusne svrhe. Odgovornost je cijele znanstvene zajednice da prekine dupliciranje testiranja na životinjama upotrebom lako pristupačnih baza podataka, slobodom informiranja, povećanom transparentnošću i obvezom objavljivanja negativnih rezultata. Na razini EU, Europski centar za odobravanje alternativnih metoda (European Centre for the Validation of Alternative Methods - ECVAM) nastoji zaobići birokratske procedure i ubrzati sponzoriranje i razvoj alternativnih metoda, što će dovesti do smanjivanja broja, a s vremenom i do potpunog prestanka korištenja životinja za pokuse.

Pokuse na životinjama smatramo sramotnom znanstvenom prijevarom i pokazateljem etičke zaostalosti te se zalažemo za poštivanje života i potpuni prekid svih vrsta pokusa na životinjama.

Vezane teme

Pokus na majmunčiću [ 17.34 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting