Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi

| More

Knjiga Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi daje sažete smjernice i recepte za prehranu djece vegana čija populacija u današnjem modernome svijetu svakodnevno raste. Veganstvo treba biti pravilno vođeno, a roditelji djece vegana educirani, čime se izbjegavaju mogući nedostaci u veganskoj prehrani i ona postaje uravnotežena sa svim potrebnim nutrijentima za rast i razvoj djeteta.

Autorica Ivana Šimić uspjela je osnovne stručne postavke veganske prehrane prenijeti na tanjur i napraviti ih jednostavnima za razumijevanje svakom roditelju i osobama uključenima u odgojni sustav djece. Znanost danas poznaje modele kojima veganska prehrana postaje jednako vrijedna kao i prehrana svejeda (omnivora) te otkriva i određene prednosti veganske prehrane bogate voćem i povrćem. Kao i svaki uravnoteženi stil prehrane, veganska prehrana sadrži nutrijente iz pet skupina namirnica, što je u knjizi prikazano vrlo slikovito i na jednostavan način. Pravilno planirana i, ako je potrebno, suplementirana prehrana omogućit će opskrbu tijela bitnim nutrijentima poput kalcija, železa i cinka, svim aminokiselinama i vitaminom B12. Autorica prati najnovije spoznaje znanstvene literature o temi veganstva i sažima ih u praktične savjete i šarene recepte.

Knjiga Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi, osim što predstavlja praktičan sažet vodič za prehranu djece vegana, može poslužiti i kao nadahnuće svim roditeljima koji u prehranu svoje djece žele uvrstiti više žitarica, mahunarki kao biljnih izvora bjelančevina, voća i povrća te pripremati slastice na kvalitetniji način, s prirodnim sladilima.

Knjigu možete preuzeti ovdje.

Knjiga Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi [ 1.16 Mb ]

Vezane teme

Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi [ 104.49 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting