Pogledajte ''Loše susjede''!

| More

Prijatelji životinja preporučuju film ''Loši susjedi''

- Aktivisti govore o pravima životinja te o suosjećanju i prema vidljivim i prema nevidljivim životinjama

U utorak, 9. prosinca 2014. u 21:10 na prvom programu HRT-a, u okviru ciklusa "Pogledi", prikazan je dokumentarni film "Loši susjedi". Film, sniman u proljeće 2013. godine u Zagrebu, kroz razgovore s ljudima koji većinu svojeg privatnog i radnog vremena provode sa životinjama traži odgovor na pitanje kakvi smo susjedi drugim životinjskim vrstama, i onim vidljivima i onim nevidljivima koje uopće ne primjećujemo, a itekako utječemo na njihove živote.

Svoj stav i iskustvo iznose Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, koja govori o napuštanju životinja, te trener Ivan Jurišić, također iz Dumovca, koji govori o socijalizaciji pasa koji čekaju udomljavanje. Info centar udruge SUZA predstavlja njihova voditeljica Jadranka Dragović koja se najviše bavi problemom zlostavljanja pasa i zakonima koji taj problem ignoriraju.

Veterinar Saša Dujanović prenosi svoja iskustva iz ordinacije i govori o rasponu emocija s kojima se susreće kod životinja, dok biolog Goran Šafarek govori o odnosu čovjeka, prirode i životinja te ga naziva mrežom života. Iz udruge Prijatelji životinja u filmu sudjeluju Luka Oman i Katja Matovina, a pojavljuje se i aktivist Vedran Romac koji je hodao za životinje od Osijeka do Zagreba, pozivajući na suosjećanje.

Repriza filma može se pogledati 10. prosinca 2014. u 14:25, u okviru emisije "Društvena mreža".

Udruga ujedno zahvaljuje svim medijima na podršci i problematiziranju tematike zaštite i prava životinja, čime se javnost educira i senzibilizira za prava životinja, a širi se i poruka o nužnosti promjene odnosa prema životinjama, što pridonosi daljnjem razvoju civilnoga društva.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting