Kako se bikove i dalje zlostavlja uime tradicije

| More

Unatoč tome što je nježan div i životinja koja ne predstavlja nikakvu prijetnju ljudima, bik je već stoljećima u središtu mnogih zastarjelih i potpuno neetičkih zbivanja.

Evo tek nekoliko primjera patnje ovih divljenja vrijednih bića:

Rodeo

Iako ga priređivači i natjecatelji smatraju sportom, neovisnom se promatraču rodeo ne čini takav. Potekao od okupljanja krupne stoke, današnji rodeo nema veze sa stočarskim radom - ozljede životinja su prečeste a zlostavljanje odveć očito.

Vezanje teladi uključuje hvatanje teleta omčom s konja u trku, skok i obaranje telića na tlo, i što brže vezanje triju njegovih nogu. Mlade su životinje prestravljene postupkom, a obično budu i ozlijeđene. Prijelomi kostiju, potrgani ligamenti i unutarnje krvarenje redovita su pojava.

I jahanje bikova okrutan je dio rodea jer bikove razdraže i užasnu trenutak prije izlaska u 'borbu'. Podbadani su električnom palicom i ostrugama i sapeti remenjem, sve to kako bi svojim divljim izvijanjem napravili pravu predstavu za gledatelje.

Kliknite ovdje kako biste saznali više o zlostavljanju bikova u članku portala One Green Planet.

One Green Planet One Green Planet je vaš online vodič k donošenju savjesnih izbora koji pomažu ljudima, životinjama i planetu. Naš je cilj razriješiti nejasnoće oko pitanja hrane, zdravlja, životinja i okoliša i dati vam snage da se još jednom zamistlite nad time što jedete, što kupujete i u što vjerujete.

Rodeo [ 72.71 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting