Veganski recepti

| More

Ljiljana Đidara

Zašto baš Veganski recepti? Zato što se temelje isključivo na namirnicama biljnog porijekla (voću, orašastim plodovima, žitaricama i povrću); zato što takva vrsta prehrane sadrži sve hranjive sastojke, uključujući i bjelančevine i vitamine - ako se vodi o izboru i kombiniranju namirnica; zato što je samo ona izvorna i prvorazredna.

Zašto bi se izlagali nepotrebnim opasnostima od arteroskleroze, angine pektoris, infarkta miokarda, reumatskih bolesti, raka, kravljeg ludila ili salmonele koristeći u prehrani namirnice životinjskog porijekla, drugorazrednu hranu. Zašto ne bismo čuvali sebe i okoliš.

Sve više smo svjedoci kako je ljudska vrsta napadnuta raznim bolestima. Neke smo i sami prouzročili ne poštujući zdravstvene zakone, a nekima smo izloženi zbog načina prehrane. Umnogome možemo pomoći sami sebi time što ćemo se jednostavno vratiti onom idealnom načinu prehrane kojem je ljudski organizam i stvoren.

Naši su recepti pisani na popularan način kako bismo vegansku i vegetarijansku prehranu približili i manje upućenim čitateljima. Da bismo vas što bolje uputili u pripravljanje veganskih obroka, načinili smo Pojmovnik na kraju knjige: kada naiđete na neki nepoznati pojam, potražite objašnjenje. Shvatite ove recepte kao dobru ideju; pri njihovom pripravljanju uložite u njih svoju maštovitost. Omjeri nisu strogo propisani, možete ih kreativno prepravljati prema vlastitom ukusu i potrebi.

Literatura - Liljana Đidara: Veganski recepti [ 37.92 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting