Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 6.

21.09.2022. Pozdravi jesen na ZeGeVege festivalu

14. ZeGeVege festival održivog življenja održat će se u petak 23. rujna od 8 do 21 sat i subotu 24. rujna 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori ove velike manifestacije koja već godinama okuplja desetke tisuća posjetitelja, neprofitna udruga Prijatelji životinja, ponovno će ugostiti brojne restorane, izlagače biljne hrane i kozmetike koja nije testirana na životinjama, udruge za zaštitu životinja i okoliša, uz svima zanimljiv i sveobuhvatan cjelodnevni program obogaćen i degustacijama i promocijama. Jedno je sigurno: sa ZeGeVege festivala nitko neće otići praznih platnenih vrećica, kao ni praznog želuca, ali ni bez novih saznanja o prednostima veganskog načina života, koji vrednuje održivost i suosjećanje prema svim bićima s kojima dijelimo planet. Kako razumno koristiti naše ograničene prirodne resurse i smanjiti ekološki otisak svi će moći čuti od dugogodišnjih aktivista, kuhara, nutricionista, sportaša i drugih koji će se izmjenjivati na pozornici, a dijelit će se i ZeGeVege brošura s receptima i korisnim savjetima.

19.09.2022. Inspirativni razgovori i kreativne radionice na ZeGeVegeu

Govori i radionice su iznimno važan i odlično posjećen dio ZeGeVege festivala, koji se ove godine održava 14. put na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, u petak 23. rujna i subotu 24. rujna 2022. U petak će se moći čuti koje promjene postižu okolišni i klimatski aktivisti; kakva je dostupnost gotovih veganskih proizvoda u Hrvatskoj; kako zdravo živjeti 22 dana na biljnom gorivu; kakva je budućnost oceana zbog fosilnih goriva i izlova riba; što jedu sportaši pobjednici; kakvo je iskustvo vegana u kulinarskim emisijama i o smrtonosnom otpadu u moru. U subotu s pozornice obratit će se aktivistica Dominica Firšt iz skupine Anonymous for the Voiceless, nutricionistica Maja Ljubas, food blogerica Martina Đođo, aktivistica Nina Plenar Jeličić, profesorica Lidija Bakota i nositelj kolegija „Prava životinja” na Pravnom fakultetu u Osijeku Boris Bakota, ultramaratonac Igor Drašković te treneri fitnessa i savjetnici za prehranu Ivana Martinec i Marko Samardžija.

16.09.2022. Upijajte poruke suosjećanja i probajte isključivo biljnu hranu i proizvode

ZeGeVege festival, za koji sa sigurnošću možemo reći da je kao nijedan drugi, održat će se 23. i 24. rujna 2022. na Trgu bana Jelačića na radost svih željnih upijanja novih znanja, ljubitelja dobre hrane te onih koji cijene dobru atmosferu i poticaje na pozitivne promjene. Mnoštvo izlagača i restorana na ZeGeVege festivalu nudit će isključivo biljne namirnice pokazujući da nam u brizi za opstanak prvi izbor treba biti prehrana, a da je veganska hrana – prehrana budućnosti. Posjetitelji će moći kušati štošta: od delikatesnih sušenih bukovača, ukiseljenih klica, istočnjačkih specijaliteta poput tempeha i tofua od slanutka do veganskih burgera, faširanaca, kao i salama i pašteta na bazi soje, graha, suncokreta ili gljiva. Svi će moći podržati razne udruge i inicijative za zaštitu životinja i prirode i uživati u edukativnom programu, nagradnim igrama, promocijama i degustacijama. Neće ostati zakinuti ni ljubitelji slatkoga, uz heljdine palačinke s čokoladom, savijače od jabuka ili višanja te sirove kolače i deserte poslužene u kompostabilnoj čaši. 

12.09.2022. Sa Žarkovice pod okriljem noći protupravno uklonjene lešine

"Nakon što je jučer na području nelegalnog azila na Žarkovici pronađeno više raspadajućih lešina pasa o čemu je obaviještena policija i nadležni Državni inspektorat, tijekom noćnih sati ostaci životinja su protupravno uklonjeni, što između ostalog predstavlja i opasnost od širenja zaraze", javili su iz Grada Dubrovnika. "Naime, nakon prijave Sanitata i gradskog komunalnog redarstva, nadležne institucije započele su tijekom jučerašnjeg dana očevid te su djelatnicima komunalnog društva zaduženima za zbrinjavanje pasa naložili da se pronađeni ostaci ne diraju niti ne uklanjaju s lokacije na kojoj su pronađeni kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja. Međutim, djelatnici su danas primijetili kako je područje očišćeno te je većina lešina i ostataka nestala s lokacije pronalaska, o čemu su obavijestili krim policiju i Državni inspektorat", naveli su u priopćenju iz Grada Dubrovnika. (dubrovackidnevnik.net.hr)

07.09.2022. Educiraj se na ZeGeVegeu uz odličnu hranu

ZeGeVege festival, najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, popularna je dvodnevna proslava života svih bića i prilika za okupljanje ljubitelja zdrave i ukusne hrane u opuštenom, pozitivnom i prijateljskom okruženju. Ljubav i suosjećanje prema životinjama, želja za boljim zdravljem te briga za okoliš i planet poticaj su sve većem broju ljudi za prelazak na veganstvo. Događaji poput ZeGeVegea dobra su odskočna daska za povezivanje s istomišljenicima, upoznavanje s ponudom hrane i educiranjem kako započeti s takvim načinom života. Prijatelji životinja pozivaju sve da bogat program 14. ZeGeVege festivala te popis izlagača i ostalih sudionika prate na web-stranici www.zegevege.com i na Facebook-stranici.

02.09.2022. Kažnjeni zbog izlaganja majmuna i sova turistima

Prijatelji životinja tijekom srpnja i kolovoza poslali su Državnom inspektoratu dvije prijave o dojavama da u središtu Zadra nepoznate osobe naplaćuju turistima fotografiranje s majmunom i sovama, vezanima užetom kako ne bi pobjegli. U prijavama su tražili da se prekršiteljima zabrani izlaganje divljih životinja u svrhu prikazivanja javnosti, da im se oduzmu životinje koje su izložene strahu, patnji i neprimjerenom držanju te da ih se spriječi u daljnjem narušavanju dobrobiti životinja. Nakon ponovljene prijave u kolovozu, primili su odgovor nadležne veterinarske inspekcije u kojemu se navodi da su veterinarska inspekcija i inspekcija zaštite prirode, u suradnji s komunalnim redarstvom i zadarskom policijom, tijekom inspekcijskog nadzora zatekli tri strana državljanina koja su javnosti predstavljala dvije sove kukuvije uzgojene u Republici Češkoj i jednu ženku zelenog majmuna uzgojenu u Ukrajini. U odgovoru se obrazlaže da je zbog korištenja životinja s ciljem predstavljanja bez suglasnosti veterinarskog inspektora optužnim prijedlogom veterinarske inspekcije proveden „žurni prekršajni postupak u suradnji s MUP-om, PU Zadarskom, u kojem je Općinski sud u Zadru počiniteljima prekršaja izrekao propisane novčane kazne”. Prijatelji životinja pozivaju sve da svako iskorištavanje divljih životinja u javnosti prijave komunalnom redarstvu i inspekcijama Državnog inspektorata. 

Broj pronađenih vijesti: 6.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2022 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting