13.11.06. Lakše je ubiti nego skupiti smeće!!!

| More

Reakcija glede dozvole za ubijanje medvjedice kod Grobnika

Udruga Prijatelji životinja, udruga Život, udruga Glas životinja i Udruga za zaštitu divljih životinja uz potporu drugih udruga i građana iz cijele Hrvatske, pa tako i stanovnika iz okolice Grobnika, protive se ubijanju medvjeda zbog nepravilnog odlaganja otpada i nesaniranja divljih odlagališta.

Prijatelji životinja uputili su prosvjednu notu Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva zbog izdavanja dozvole samo na temelju dopisa lovaca, namjesto da se preispita činjenično stanje, naloži saniranje otpada i kontrola terena, te od Ministarstva zatražili povlačenje dozvole.

Nije teško za zaključiti da su lovci jedva dočekali razlog da ubiju medvjeda, no Ministarstvo je trebalo postupiti savjesnije i prije svega razmotriti nenasilne metode rješavanja ovoga problema pa tek onda, u doista krajnjoj nuždi, izdati dozvolu za ubijanje.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je dozvola već izdana, a sanacija divljih odlagališta još nije učinjena? Zar su doista tragovi medvjeđih šapa dovoljni za izdavanje dozvole za ubijanje i to u vrijeme kad zbog loše napravljenih prijelaza i ograda uz autoceste u Hrvatskoj svako malo stradavaju medvjedi?

Dok krivolovci iskorištavaju prijelaze preko autocesta, lovci iskorištavaju nezbrinuti otpad da bi ubijali medvjede. Na kraju će u Hrvatskoj ostati samo medvjedi na kovanici od pet kuna.

Odgovor MinistarstvaOdgovor Ministarstva 2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting