03.07.06. Obitelj na more, a pas na ulicu?

| More

Prijatelji životinja i NOKIA Cro-a-Porter najavljuju kampanju protiv napuštanja životinja pred odlazak na godišnje odmore

Petu godinu za redom udruga Prijatelji životinja nastavlja edukativnu kampanju zaštite napuštenih kućnih životinja pred nadolazeće godišnje odmore 'Obitelj na more, a pas na ulicu', kako bi osvijestili građane o ovom velikom problemu. U ovogodišnju kampanju naziva 'Ne ostavljaj me' uključili su se i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i NOKIA Cro-a-Porter.

Poznata voditeljica Tatjana Jurić, pozirajući s jumbo plakata sa svojim psom, ovoga će ljeta odaslati poruku javnosti o neoprostivoj okrutnosti napuštanja kućnih životinja i pozvati građane da je briga o životinjama naša doživotna obveza i odgovornost.

U četvrtak, 6.7.2006. u 10 sati na terasi restorana Le Bistro hotela The Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1, održat će se konferencija za tisak, na kojoj će Tatjana Jurić, art direktor kampanje Viktor Drago, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Darko Vuletić i predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman, najaviti kampanju te govoriti o problemu napuštenih i neželjenih životinja, koji je osobito naglašen u ljetnim mjesecima.

Zbog još uvijek uvriježenog postupanja prema životinjama kao s igračkama i nemara njihovih skrbnika, svake godine tijekom godišnjih odmora životinje koje postaju lutalice preplavljuju ulice grada, tumaraju gladne i žedne, prepuštene zlostavljanju neuravnoteženih pojedinaca, a često tragično završavaju pod kotačima automobila.

Prema važećem Zakonu o dobrobiti životinja napuštanje životinja kažnjivo je smiješno malom novčanom kaznom od 200 do 2500 kuna, no dosad u Hrvatskoj nitko nije kažnjen zbog napuštanja životinja! Iako smatramo kako su i kazne od 5000 do 15.000 kuna, predložene novim Prijedlogom Zakona o zaštiti životinja, koji bi trebao biti izglasan do kraja godine - premale, veće kazne svakako su značajan pomak te pozivamo građane da prijavljuju napuštanje životinja.

Jumbo - Ne ostavljaj me s Tatjanom Jurić

Ako želite pomoći edukaciji javnosti o problemu napuštenih životinja, možete staviti ovaj banner i na vašu stranicu kao što je to primjerice učinio jutarnji.hr i tportal.hr:

Obitelj na more, a pas na ulicu-banner

Ne ostavljaj me pressica 1Ne ostavljaj me pressica 2

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting