06.05.06. Novi dom za novi početak

| More

Error:

Prijatelji životinja, Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba i Futura, uz poznate osobe, pozivaju na udomljavanje napuštenih i ranjenih pasa

Nakon prošlogodišnjih akcija kojima su Prijatelji životinja pozivali građane na udomljavanje napuštenih i ranjenih pasa, nastavljamo kampanju kojom želimo potaknuti građane na odgovornu skrb prema psima te udomljavanje ranjenih, neželjenih i odbačenih.

Prijatelji životinja pridružuju se akciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo 'Novi dom za novi početak', koja će se održati u subotu, 06. svibnja 2006. od 9:45 do 13 sati na Trgu bana Jelačića. Na postavljenom informativnom štandu, Prijatelji životinja će edukativnim materijalima, zajedno sa Savezom udruga za zaštitu životinja grada Zagreba i udrugom Futura, pozivati građane na udomljavanje napuštenih životinja iz udruga i Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu.

Akciju će podržati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će biti prisutan na početku akcije u 9:45. Prisutne pse predstavit će građanima i pozvati ih da im pruže novi dom i Minea, Mirna Berend, Boris Mirković, Lana Klingor, grupa Feminem i Nikolina Pišek.

Skloništa za napuštene životinje trebala bi biti mjesta za privremeni boravak pasa, gdje će im se osigurati adekvatna skrb i omogućiti udomljavanje. Nedavno razotkrivanje stravičnih uvjeta u kojima se nalaze psi u karlovačkom šinteraju, gdje se ubijaju nakon 30 dana, pokazuje nužnost da se životinje za koje je odgovoran čovjek ne kažnjavaju držanjem u strašnim uvjetima i smrću, već da im se zakonom osigura siguran boravak u skloništu do udomljavanja.

Stoga je nužno da se u Prijedlogu Zakona o zaštiti životinja ukine dozvola za ubijanje pasa nakon 30 dana boravka u skloništu te da se županijama i gradovima odredi obveza organiziranog udomljavanja životinja i programa kastracije. Hrvatska treba Zakon o zaštiti životinja koji neće dozvoljavati ubijanje napuštenih životinja, već hrvatski građani žele da se njihov novac troši na humano zbrinjavanje napuštenih životinja.

Error:

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting