13.06.22. Sve je spremno za VegeSajam!

| More

Glavni trg u Zagrebu obojan u veganske boje i mirise

- Utorak 14. 6. 2022., 8 – 20 h, Jelačićev trg u Zagrebu: 11. cjelodnevna zelena oaza

VegeSajam 2021 [ 96.08 Kb ]

U organizaciji udruge Prijatelji životinja, u utorak 14. lipnja 2022. održat će se 11. VegeSajam, jednodnevna najava 14. ZeGeVege festivala. 30 izlagača, među kojima su predstavnici velikih hrvatskih proizvođača, kao i malih obiteljskih gospodarstava, s ponudom biljne hrane i veganskih inačica mesnih i mliječnih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, okupit će se na zagrebačkome glavnom trgu od 8 do 20 sati.

Zajednički cilj je pokazali koliko su veganske namirnice ukusne i sve dostupnije, a nužne za naš opstanak. S izlagačkih mjesta restorana širit će se neodoljivi mirisi koji će mamiti posjetitelje da isprobaju poznata im jela u veganskoj verziji.

Uz mnoštvo degustacija, promocija i edukativnih sadržaja, svi posjetitelji moći će se uvjeriti kako izbacivanjem mesa, mlijeka i jaja iz svoje prehrane ne propuštaju baš ništa, a dobivaju puno i oni sami, i okoliš, i životinje. Na VegeSajmu će biti dostupno i oko 30 vrsta biljnih sireva i mlijeka, uz veganske paštete, burgere, salame, sushi, kobasice i slastice, ali i razno egzotično voće i delikatese poput, primjerice, klica u jabučnom octu.

VegeSajam na zabavan i pristupačan način educira građane o problemima uzrokovanima iskorištavanjem prirode i životinja te o nužnosti održivog načina življenja, koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu, miran suživot svih bića na Zemlji te prevenciju i suzbijanje raznih bolesti.

O važnosti veganske hrane i proizvoda posjetitelji će moći saznati i preko edukativnih panoa i od volontera Prijatelja životinja. Predstavnici jednog od prvih utočišta za životinje s farma u Hrvatskoj, Plavi križ, ispričat će kako žive njihovi štićenici – jarac Hrčak, svinje Vivi, Rozika i Duda te ovce Eva, Odin, Pickles, Janja, Greta, Sissy, Matilda i Molly.

„Sve je spremno za 11. VegeSajam! Dođite s nama proslaviti u samom središtu Zagreba suosjećajan i održiv način prehrane kojim možemo zaustaviti i klimatske promjene. Uz puno pozitive, ukusne klope, smijeha i vedrine, mijenjajmo svijet nabolje! Mi ćemo se potruditi biti najbolji domaćini”, poručuju Prijatelji životinja.

Iz udruge Prijatelji životinja vjeruju da će se na VegeSajmu tražiti slobodno mjesto pod suncobranima restorana i pozorno slušati voditeljicu Saru Mešin, koja će najavljivati degustacije i redati korisne informacije o hrani i proizvodima s niskim ugljičnim otiskom.

Cijela organizacija VegeSajma je na neprofitnoj osnovi, a ujedno je i najava velikog ZeGeVege festivala, koji će se u rujnu ove godine održati po 14. put.

Na www.prijatelji-zivotinja.hr može se pronaći više informacija o 11. VegeSajmu.

Fotogaleriju VegeSajma pogledajte OVDJE.

POPIS IZLAGAČA 11. VEGESAJMA

SPONZORI VEGESAJMA

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting