31.05.21. Drukčiji burgeri za drukčiji svijet

| More

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Dana biljnih burgera

- I na VegeSajmu 15. lipnja 2021. u središtu Zagreba moći će se isprobati biljni burgeri

5. lipnja obilježava se Dan biljnih burgera, a cilj mu je promocija burgera i ostalih biljnih proizvoda koji zbog svojeg inovativnog, nutricionistički vrijednog i ekološki održivog sastava mogu spasiti svijet. Udruga Prijatelji životinja poziva restorane, tvrtke, lance brze hrane, uvoznike i proizvođače da Dan biljnih burgera obilježe uvođenjem u prodaju biljnih burgera, njihovom promocijom, degustacijama, prodajnim akcijama, receptima i informiranjem o njihovim prednostima. Građane pozivaju da pronađu svoj omiljeni veganski burger koji će im se svidjeti ili da naprave svoj biljni burger prema nekom od mnogih dostupnih recepata.

Napominju da su biljni burgeri bolja opcija za okoliš i borbu protiv klimatskih promjena uzimajući u obzir činjenicu da je za proizvodnju samo jednog mesnog burgera potrebno više od 2000 litara vode, dok je za proizvodnju biljnog burgera potrebno 150 litara vode. Osim vode, za proizvodnju biljnih burgera potrebno je manje zemljišta, a spašava se nebrojeno mnogo životinjskih života godišnje. Biljni burgeri prepuni su bjelančevina, vlakana i drugih nutrijenata te su bez kolesterola zbog čega su mnogo zdravija varijanta. Velika je prednost većine biljnih zamjena i što se lako spremaju i nema bojazni od salmoneloze i trihineloze.

Mnogo je vrsta biljnih burgera, a neki svojim okusom, mirisom, teksturom i bojom nevjerojatno podsjećaju na burgere od mesa, pa čak i „krvare”. Mogu imitirati razne vrste životinjskoga mesa, i to bez konzervansa i umjetnih boja. Svakim danom tehnologija njihove proizvodnje još više napreduje, kao i njihova dostupnost u trgovinama i u restoranima brze hrane.

„Svi koji su probali neki veganski burger pričaju o svojem dobrom iskustvu danima nakon toga”, tvrde Prijatelji životinja te pozivaju sve da se pridruže obilježavanju Dana biljnih burgera i tako dodatno pridonesu povećanju popularnosti tog spasonosnog proizvoda.

Dobra prilika za sve koji žele provjeriti tvrdnju je i jubilarni 10. VegeSajam koji će se održati 15. lipnja 2021. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, na kojem će se, među mnogim veganskim kulinarskim zanimljivostima, naći i biljni burgeri.

Više informacija o VegeSajmu može se pronaći OVDJE, a prijavnica za besplatni servis Vege izazov na www.veganopolis.net.

biljni burger [ 131.78 Kb ]

Vezane teme

vege burger vs masni burger [ 177.25 Kb ]burger na rostilju [ 262.48 Kb ]Veganski burger [ 215.42 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting