13.04.21. Nadzor nad Općinom Donja Motičina

| More

Državni inspektorat Republike Hrvatske
Sektor veterinarske inspekcije
Šubićeva 29
10 000 Zagreb

Predmet: Nadzor nad Općinom Donja Motičina u Osječko-baranjskoj županiji radi ne provedbi odredbi iz Zakona o zaštiti životinja (NN 102/17, 32/19) - traži se

Poštovani,

tijekom uskrsnog vikenda, počevši od petka 2. travnja 2021. više osoba iz Općine Donja Motičina obratilo nam se zbog psa koji se nalazi više dana na ulici na području Općine. Osobe koje su nam se javile uputili smo da se za nezbrinute pse obrate Općini Donja Motičina. Kako se na mailove i telefonske pozive u Općini nitko nije javljao niti tijekom petka, kontaktirali smo sklonište iz Belog Manastira te iz Normanaca koji su nas obavijestili da nemaju sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja s područja Općine Donja Motičina. Također, ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja s Općinom nemaju niti druga registrirana skloništa.

Pas se i dalje nalazi nezbrinut na području Općine, a iz razloga loših iskustva koje imamo s navođenjem adrese u predstavci veterinarskoj inspekciji ne možemo navesti koja je to točno adresa, jer su psi u prethodnim slučajevima, u drugim općinama nakon naših predstavki netragom nestajali iako su na mjestima gdje su ranije bili boravili mjesecima. Za točnu adresu gdje se pas nalazi možete nam se obratiti na broj telefona XX.

S obzirom na sve navedeno, molimo Vas da učinite inspekcijski nadzor u Općini Donja Motičina te utvrdite ispunjava li ona svoje obveze iz čl. 62. st. 1. Zakona o zaštiti životinja.

Također Vas molimo da utvrdite je li Općina Donja Motičina ispunila svoje obveze iz čl. 94. Zakona o zaštiti životinja te provela obveznu kontrolu mikročipiranja pasa tako da je obišla kućanstva.

Molimo Vas da nas o provedenom nadzoru, utvrđenom stanju i mjerama koje ste poduzeli obavijestite.

S poštovanjem,
Ivana Lunka

Prijava poslana 6. travnja 2021. na e-mail: online-prijave@dirh.hr

Ponovljena prijava poslana 14. srpnja 2021.

Poštovani,

do danas nismo zaprimili odgovor u vezi ovog slučaja. Molimo da nas obavijestite o provedenom nadzoru.

S poštovanjem,

Lorena Herceg

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting