01.09.20. Oglašavanje napuštenih životinja - Grad Otočac

| More

Državni inspektorat Republike Hrvatske
Sektor Veterinarske inspekcije
Šubićeva 29
10 000 Zagreb

Predmet: Nadzor nad Gradom Otočcem radi ne zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja u skloništu za napuštene ili izgubljene životinje - traži se

Poštovani,

slijedom obraćanja građana koji su nam ukazali na to da Grad Otočac na svojoj službenoj Facebook stranici oglašava pronađene pse s područja grada Otočca te ih nudi na udomljavanje provjerili smo takve navode.

Grad Otočac na svojoj Facebook stranici nudi na udomljenje kujicu u tipu njemačkog lovnog terijera, te nakon nekoliko dana obavještavaju da je kujica sretno udomljena. Molimo Vas da informirate Grad Otočac da su Zakonom o zaštiti životinja propisane obveze jedinica lokalne samouprave vezane uz smještaj napuštenih ili izgubljenih pasa u sklonište te da je za napuštene pse osim obvezne izolacije zbog nepoznatog zdravstvenog statusa obvezno osigurati i cijepljenje protiv bjesnoće, mikročipiranje te trajnu sterilizacije.

Također Vas molimo da utvrdite kome je udomljena kujica u tipu njemačkog lovnog terijera s oglasa Grada Otočca na Facebooku te provjerite je li cijepljena protiv bjesnoće, označena mikročipom i sterilizirana te ako nije da naredite te radnje jer se radi o psu koji je bio napušten.

Molimo Vas da nas o provedenom nadzoru obavijestite.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik Udruge

Poslano veterinarskoj inspekciji i komunalnom redarstvu 01. rujna 2020.

Naknadni dopis poslan 15. listopada 2021.:

Poštovani,

1. rujna 2020. naša Udruga uputila je predstavku protiv grada Otočca radi kršenja Zakona o zaštiti životinja. Predstavku Vam prilažemo u privitku.

S obzirom na to da nismo dobili odgovor od Državnog inspektorata 2. listopada 2020. uputili smo požurnicu te zatražili informacije o tome je li prema našoj predstavci postupljeno.

Jučer (14. listopada 2020.) primili smo poziv upućen od strane gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca koji raspolaže s informacijom da je predstavka protiv Grada stigla od strane udruge Prijatelji životinja. Gradonačelnik Kostelac rekao je da mu je veterinarska inspektorica koja treba obaviti nadzor saopćila da je predstavka došla od Prijatelja životinja i Luke Omana.

Stoga smatramo da je grubo prekršen čl. 57. st. 2. Zakona o državnom inspektoratu (NN 115/18) te tražimo da se protiv nadležnog inspektora u Državnom inspektoratu pokrene disciplinski postupak radi odavanja službene tajne.

Molimo Vas da nas obavijestite o poduzetim radnjama temeljem ove Pritužbe.

S poštovanjem,

Luka Oman,

predsjednik Udruge

Odgovor veterinarske inspekcije zaprimljen 15. ožujka 2020.:

Poštovani,

temeljem Vaše pritužbe na rad nadležnog veterinarskog inspektora od dana 15.10.2020. godine u predmetu po Vašoj predstavci protiv Grada Otočca zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti životinja, koji se vodi kod ovog tijela pod brojem KLASA: 322-07/20-10/3336, obavještavate se da je provedenim nadzorom nad radom inspektora utvrđena povreda na koju ste ukazali u pritužbi- neovlašteno otkrivanje identiteta podnositelja predstavke protivno članku 57. stavku 2. Zakona o državnom inspektoratu te su, sukladno utvrđenom, protiv inspektora poduzete odgovarajuće mjere.

S poštovanjem,

Orea Valjin dr.med.vet

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting