19.05.20. Zlostavljanje životinja od strane policajca

| More

Predmet: Zlostavljanje životinja od strane policajca

Poštovani,

prosljeđujemo Vam mail kojeg smo zaprimili 18. svibnja zajedno sa fotografijama u privitku koje se odnose na postupanje policajca N.K. sa područja Istre (pretpostavljamo iz Umaga) i njegove komentare na Facebook grupi "Udomljavanje pasa i mačaka (Buje,Umag,Novigrad,Poreč)" u vezi zlostavljanja i ubijanja životinja:

"Poštovani,

pišem vam s Istarskog područja, točnije iz Poreča.

(...) Već godinama, pa i preko 12 godina spašavamo, ster./kast., liječimo,...ulične mačke koje ljudi odbacuju...jučer sam naletila na objavu policajca N.K. koji se u fb grupi "zbrinjavanje napustenih i ozlijeđenih zivotinja Poreč, Novigrad, Umag,..." javno ismijava nastradalome galebu (uz nekolicinu drugih spodoba).

Zastrasujuce je to, što u kometaru iznosi kako njegov pas svaki dan "utuši" po jednu mačku, pa šta....poznat je i od ranije, jer se konstantno javlja sa glupim komentarima kad je u pitanju spašavanje životinja koje su nastradale, izgubile se,...u pojedinim objavama na socijalnim mrežma.

Zaposlen je kao policajac na podrucju Istre (nisam tocno sigurna, ali mislim da je Umag ili pak Buje, no to se lako provjeri).

U nastavku prilažem screenshotove napravljene iz te grupe i njegov fb profil. (...)
Meni je ovo zastrašujuće da jedan državni organ pušta psa na mačke da ih "tuši". Državni organ koji bi trebao brinuti za dobrobit i sigurnost svih slabijih??? Nije ni čudo da naše prijave nikad nisu urodile plodom koje su podnesene radi trovanja, ozlijedivanja i zlostavljanja životinja...a mislim da sa ovakvim službenicima, nasilnicima, manijacima i spodobama koje zapošljava ministarstvo unutranjih poslova nikada i neće.

Sličan slučaj imamo i sa bivšim načelnikom MUP-Porec, g. S. koji je zlostavljač životinja i ne samo životinja! Vezano za S.-a, mislim da vam se njemac g. W.R. (koji je susjed S.-a) i živi u Istri (Vrsar) prije još par mjeseci obratio. On je svjedočio kako je taj čovjek čekićem zatukao i ubio svog psa, njegove je mačke ubijao bodući ih nožem, prije par mjeseci je taj isti W. ispred svog dvorišta nasao prerezanu mačku na pola i ostavljenu ispred njegovog ulaza u dvorište...postoji još mnoštvo gadosti koje je doživio W. od njega...Obraćao se u nekoliko navrata policiji, ali ništa od toga. Obraćao se i općini, ali opet ništa od toga, jer je taj isti S. zaposlen kao komunalni redar u istoj toj općini. Znači W.-u nitko nije u ovom slučaju pomogao....

Pišem vama, jer ne znam kako postupiti...da li udruge mogu po ovom pitanju šta poduzeti, jer smo mi izloženi opasnosti od "kontra udaraca" ovakvih koji se bave zlostavljanjem!
Teško nam je jer cijeli teret snosimo sami, kako financijski, bez financijske podrške udruge ili lokalne vlasti, a tako i sam psihički pritisak svih tih pojedinih užasnih situacija i događanja!

Molim vas za anonimnost!

Unaprijed vam zahvaljujem i molim vas za pomoć.

S poštovanjem,"

Dotični policajac javno ismijava osobe koje pomažu životinjama, kao i same životinje (u ovom slučaju galeba) koje su ozlijeđene. Također, u komentaru priznaje da njegov pas svaki dan "utuši", dakle ubije, jednu mačku.

Ovim putem molimo da provedete nadzor i provjerite navedene tvrdnje te da naložite primjerene sankcije prema Kaznenom zakonu i Zakonu o zaštiti životinja.

S poštovanjem,

udruga Prijatelji životinja

Prijava poslana 19. svibnja 2020. na policija@mup.hr i prijave@dirh.hr

Odgovor policijske uprave zaprimljen 08. srpnja 2020.:


odgovor policije [ 289.30 Kb ]odgovor policije [ 241.59 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting