18.02.20. Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

| More

Nakon što je u prosincu ispraznila „šinteraj” u Puli, Maja Sertić nastavlja pomagati životinjama

- Zaklada Regica pomaže napuštenim životinjama kako bi lakše pronašle dom

Svi se još sjećamo Maje Sertić, mlade žene iz Samobora koja je sve oduševila kada je u prosincu prošle godine, potaknuta smrću svojega voljenog psa, krenula u veliku akciju spašavanja pasa iz pulskog „šinteraja”. Tom prilikom pronašla je dom za više od 15 pasa i ispraznila sklonište koje je, prema mišljenju mnogih, jedno od najlošijih u Hrvatskoj. Na veliku radost mnogih, kao žena od akcije, Maja je odlučila i dalje pomagati životinjama u svojstvu ambasadorice Zaklade Regica.

Zaklada Regica osnovana je u prosincu 2014. temeljem želje Ljerke Regović koja je svojom oporukom odredila osnivanje zaklade koja će pomagati napuštenim životinjama i životinjama u procesu udomljavanja. Gospođa Regović željela je omogućiti veterinarsku brigu za pse i mačke koje nemaju skrbnika pa je tako osnovana zaklada koja nosi njezino ime. Zaklada Regica dosad je pomogla 114 pasa i mačaka preko programa besplatne i povoljnije kastracije koju vodi udruga Prijatelji životinja, no zbog nedostatka priljeva novih financijskih sredstava rad Zaklade stagnirao je te je pomoć Maje Sertić kao ambasadorice došla u pravome trenutku.

„Zaklada Regica ovisi isključivo o donacijama kako bi mogla pomagati životinjama bez doma kojima treba veterinarska pomoć kako bi se lakše udomile. Zato smo jako sretni što je Maja, kao osoba s velikim srcem i ljubavlju za životinje, odlučila pomoći na način da bude ambasadorica Zaklade”, izjavila je Ivana Lunka, pravnica u udruzi Prijatelji životinja.

„Od Prijatelja životinja saznala sam da se Zaklada Regica našla u financijskim problemima i zato ne može dalje pomagati psima i mačkama. Nakon što sam pomogla psima iz pulskog ‘šinteraja’ da pronađu svoje domove, odlučila sam se usmjeriti na projekt koji pomaže velikome broju životinja na području cijele Hrvatske i rado ću biti ambasadorica Zaklade Regica”, ponosno je izjavila Maja Sertić.

Maja poručuje da je udomljavanje plemenit čin koji usrećuje i životinje i udomitelje te poziva sve na udomljavanje pasa i mačaka umjesto njihove kupnje. Svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade Regica na spašavanju životinja mogu donirati preko stranice www.zaklada-regica.org.

maja sertić 2 [ 513.04 Kb ]

Vezane teme

maja sertić 1 [ 462.46 Kb ]

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting