15.06.19. U središtu Zagreba, udruge i psi poručuju: Ljubav se ne kupuje!

| More

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju sve da udomljavanjem spase živote

Ljubav se ne kupuje 2019 gradonacelnik Lunka [ 265.85 Kb ]

- 15. 6. 2019., 8 – 15 h, Trg bana Jelačića: predstavljanje udruga za zaštitu životinja

Ljubav se ne može kupiti – poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje i koje su se u to nebrojeno puta uvjerile.

Na zagrebačkome Trgu bana Jelačića danas će se od 8 do 15 sati predstavljati članice Mreže za zaštitu životinja koje su sa sobom dovele napuštene životinje o kojima brinu i koje čekaju svoje zauvijek udomitelje. Manifestaciju „Ljubav se ne kupuje” prepoznao je i Grad Zagreb, a osobnim dolaskom u 11 sati podržao ju je i gradonačelnik Milan Bandić.

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju građane da ih posjete na Trgu, pogledaju napuštene životinje koje traže svoju obitelj, porazgovaraju s predstavnicima udruga i da uživaju u ugodnom druženju. Pritom mogu saznati sve o prednostima sterilizacije, o važnosti mikročipiranja, o obavezama koje imaju skrbnici pasa i mačaka te sličnim temama. Osim toga, udruge predstavljaju svoj rad i svojim inspirativnim pričama pridonose podizanju svijesti o problematici napuštanja životinja i kako svatko od nas može pomoći.

Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Stoga udruge ovim događanjem žele skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.

Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka.

Poruka koju udruge šalju svim posjetiteljima jest – udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.


Više informacija može se pronaći ovdje.

Ljubav se ne kupuje 2019 [ 249.95 Kb ]Ljubav se ne kupuje 2019 [ 276.97 Kb ]Ljubav se ne kupuje 2019 [ 236.63 Kb ]Ljubav se ne kupuje 2019 [ 267.81 Kb ]Ljubav se ne kupuje 2019 [ 233.84 Kb ]Ljubav se ne kupuje 2019 [ 257.59 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting