27.11.18. Ljubav se ne kupuje

| More

Udruge Mreže za zaštitu životinja u velikoj blagdanskoj kampanji „Udomi – ne kupuj” poručuju

Ljubav se ne kupuje [ 158.16 Kb ]

- Poziv da životinje nisu za pod bor na dirljivim vizualima u više od 20 gradova Hrvatske

U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje, već da, ako žele dobiti novoga člana obitelji, to bude razborito udomljavanje napuštene životinje.

U sklopu velike blagdanske kampanje „Udomi – ne kupuj” bit će postavljeni jumbo plakati u više od 20 gradova Hrvatske s jasnom porukom – „Ljubav se ne kupuje”, čiji će nositelji biti napuštene životinje.

„U Hrvatskoj danas tisuće pasa i mačaka u skloništima i domovima volontera udruga za zaštitu životinja čeka dom. Situacija možda nikada nije bila gora i stoga smo odlučili ovih blagdana poručiti svima koji žele pružiti dom kućnom ljubimcu da to učine tako što će otići u sklonište ili lokalnu udrugu za zaštitu životinja i tamo izabrati psećeg ili mačjeg prijatelja i pružiti mu dom”, ističe Stela Cota, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebale biti dio trgovine ni poklon. Mreža za zaštitu životinja poziva sve koji imaju uvjete da udome životinju jer kada bi svi umjesto kupovine izabrali udomljavanje, sva skloništa u Hrvatskoj bila bi prazna.

Kampanja „Udomi – ne kupuj” s macama, kunićima i psima, koja poziva na udomljavanje umjesto kupnje porukom „Ljubav se ne kupuje”, moći će se vidjeti na jumbo plakatima po cijeloj Hrvatskoj te će njome Mreža za zaštitu životinja ukazati na problem napuštanja i velikoga broja životinja koje čekaju dom.

Također, apelirat će i na provođenje Zakona o zaštiti životinja, nužnost propisivanje trajne sterilizacije kao kontrole razmnožavanja pasa i mačaka i kontrolu mikročipiranja. I pas Stiv, koji će se moći vidjeti na plakatima, tek je jedan od tisuća napuštenih koji traže dom.

Samo u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu trenutačno boravi oko 700 pasa koji su dijelom iz projekta kastracije pasa u romskim naseljima i svi oni voljeli bi dočekati blagdane u toplom domu, okruženi ljudima umjesto u skloništu. Slična situacija je i u drugim skloništima u Hrvatskoj koja su prepuna neželjenih i odbačenih životinja.

U Mreži za zaštitu životinja ističu da udruge članice Mreže, kojih ima više od 40 iz cijele Hrvatske, predano rade na spašavanju, udomljavanju te dizanju svijesti o dobrobiti životinja i potrebi njihova udomljavanja. Poručuju da tko želi učiniti dobro djelo povodom blagdana, neće kupiti životinju, već udomiti napuštenoga psa, mačku ili kunića. Pomoći se može i širenjem poruke da se životinje ne kupuju, volontiranjem, donacijom i na druge načine.

Apelira se na sve da za blagdane ne poklanjaju i ne kupuju živa bića, nego predmete jer životinje nisu artikli, a njihovom kupovinom podržava se okrutno tržište kućnih ljubimaca. Primijenimo ono što svi dobro znamo, a to je da se ljubav ne kupuje.

Ljubav se ne kupuje [ 137.37 Kb ]Ljubav se ne kupuje [ 134.26 Kb ]Ljubav se ne kupuje [ 143.32 Kb ]

Vezane teme

Ljubav se ne kupuje [ 137.37 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting