Trgovine životinjama

| More

Trgovine životinjama koriste prirodnu privlačnost životinja kako bi ih prodavala po napuhanoj cijeni. Problemi u industriji trgovine životinjama uključuju prodaju bolesnih i ranjenih životinja, nemogućnost pružanja veterinarske skrbi, nesanitarne uvjete i nehumane metode ubijanja bolesnih i neželjenih životinja. Vi možete pomoći donijeti promjene u lokalne prodavaonice životinja ako znate koje uvjete tražiti i koje korake poduzeti.

Što tražiti?

Zdrave, mlade životinje su obično pune energije. Tražite znakove lošeg zdravlja kao što su proljev, curenje iz oka, suhi nos i loše krzno. Bolesne životinje se nikad ne bi trebale držati sa zdravima. Provjerite sanitarne uvjete: pretražite ima li žohara, izmeta glodavaca na tlu ili prljavih kaveza. Također potražite alge u bocama vode i u praznim vodenim kontejnerima, i pogledajte imaju li životinje poteškoća dok piju iz njih.

Zečevi bi trebali imati bočicu vode, a ne posudu. Ako je životinja bolesna, možete primijetiti ostale životinje u kavezu kako gaze preko nje. Pazite na nos koji curi i na kihanje.

Ptice moraju imati prečku pravilne veličine (ptičja noga bi trebala obuhvatiti tri četvrtine prečke). Provjerite da li ostale ptice tuku jednu (to je uobičajeno kod zeba) - možete vidjeti da nedostaje perje na leđima, glavi, itd. Ptica se ne bi trebala odmarati na dnu kaveza (to je znak bolesti ili odbacivanja od strane ostalih). Kavezi ne bi trebali biti prenapučeni (procijenite sami).

Provjerite akvarije riba jesu li prenapučeni i potražite mrtve ribe u akvariju.

Što možete učiniti?

Potražite tko u vašem gradu i državi provodi zakone protiv surovosti nad životinjama. Sva kršenja tih zakona prijavite njima. Kad vidite neko kršenje napišite detaljan izvještaj i po mogućnosti snimite fotografije. Uzmite kratku pismenu izjavu od svjedoka i zatražite suosjećajnog veterinara da posjeti trgovinu životinjama i napiše stručno izvješće o uvjetima držanja i zdravlja životinja.

Obrazujte ostale: pišite pismo uredništvima, dijelite letke kraj trgovine, organizirajte demonstracije. Ako sve propadne, kontaktirajte lokalnu televiziju, radio stanicu ili novine i pokušajte zainteresirati novinare za tu priču. Iznad svega, nemojte patronizirati trgovinu životinjama. Možete kupiti namirnice za životinje iz trgovine životinjama, ali nemojte tretirati živa bića kao robu.

Vezane teme

Egzotične kućne životinje [ 17.67 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting