27.07.18. Volontiranjem pomozi psima!

| More

Iz azila Prijatelji Čakovec upućen još jedan apel za pomoć u sklopu velike akcije kastracije

- 28. i 29. 7. 2018. nastavljaju se nove radne akcije u najvećem skloništu za životinje u Hrvatskoj

˝Barem 10 godina tuge, patnje, potrage za hranom, hladnih zima u kojima kosti bole od hladnoće. Nogice su iskrivljene, teško hoda, sad je toplo, ali zima će i brže nego se nadamo i ulica više definitivno nije za nju. Mirna je, tiha i samozatajna. Ima li netko za tu staru ispaćenu dušu? Kod mene više nema mjesta ni za iglu iako znam da ću sve učiniti da se više ne vrati tamo na ulicu.˝ stoji o jednoj kujici na Facebook profilu Aleksandre Hampamer, voditeljice najvećeg skloništa za životinje, ˝Prijatelji˝, u Hrvatskoj.

Razlog tome je akcija kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije, koja se nastavlja u punom jeku, zbog čega se u čakovečkom skloništu nadaju da će se i na sljedeće akcije odazvati dovoljan broj volontera. Ova akcija projekt je nacionalnih razmjera, a pokrenuta je zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede kako bi se pomoglo velikom broju pasa, kao i stanovništvu romskih naselja.

Situacija je iznimno teška jer svakodnevno pristižu novi psi koje treba zbrinuti, izliječiti, kastrirati i udomiti. Svi psi su umiljati, socijalizirani i čekaju svoju šansu za udomljenje. Stoga apel udruga za zaštitu životinja da se ne kupuju životinje već da se udomljuju psi i mačke treba sada više nego ikada odzvoniti u ušima svih građana Hrvatske.

3000 napuštenih pasa posljedica su neodgovornih skrbnika te bi iz ovoga svi gradovi i općine trebali izvući pouku i, uz izvršavanje potpune kontrole mikročipiranja pasa, uvesti i trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka uz evidentirane izuzetke. To je učinilo sad već preko 70 lokanih zajednica u Hrvatskoj.

Upravo zato već ovu subotu i/ili nedjelju pozivamo sve zainteresirane na radnu akciju u skloništu u Čakovcu. Radne akcije će se nastaviti jer se moraju izgraditi nova dvorišta za pse i urediti hangar za prihvat kujica sa štencima i bolesnih pasa. Osim ovog vikenda, može se pomoći i tokom tjedna. Cilj akcija je da se što prije proširi kapacitet skloništa za prihvat pasa iz romskih naselja.

Pomoći se može i na razne druge načine, a najveća pomoć ipak treba u oglašavanju i udomljavanju pasa kako bi ova ispaćena živa bića dobila priliku da osjete što je to dom i obitelj.

Psi iz azila Prijatelji [ 117.49 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting