06.09.17. Svi na 10. ZeGeVege festival!

| More

Međunarodni jubilarni festival održivog življenja uz deset stabala za deset godina Veganmanije

- 8. i 9. rujna: više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača, brojni restorani, radionice i predavanja, degustacije… na prvi dan ZeGeVegea posjetom podršku daje ministar Tolušić

Svaki ZeGeVege festival središnji je godišnji događaj u Republici Hrvatskoj o održivom načinu života, etici prehrane i brizi za okoliš. 10. ZeGeVege festival još je posebniji jer iza sebe ima tradiciju, dobar imidž i više od 250 000 posjetitelja!

Ovogodišnji jubilarni ZeGeVege svojim će domaćim i stranim posjetiteljima ponuditi mnoštvo zanimljivosti o trendu koji je u najvećem i najbržem porastu u cijelome svijetu – veganstvu! Održivo življenje način je života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, životi životinja i dobrobit ljudi.

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja, a dio je međunarodnog festivala Veganmania. Na području cijelog Trga bana Jelačića naći će se: više od stotinu izlagača, sedam restorana i picerija, šator s predavanjima i radionicama i pozornica s cjelodnevnim plesnim programom s gostima iz inozemstva.

Uz popularnu vegansku hranu poput delicija s afričkog kontinenta, veganske pizze, burgera, gulaša, pašticade, nudli, sirovih torti i sladoleda, meksičke i sirove čokolade, svježeg voća i povrća, posjetitelji će se, kada se umore od hodanja i degustiranja, moći okrijepiti veganskom pivom ili kavom s biljnim mlijekom. Za dodatnu ugodnu atmosferu tu je i deset stabala za deset godina ZeGeVegea.

Brojna predavanja privući će sve koji žele prevladati predrasude o veganstvu i saznati više o životinjama spašenima s farma, veganskoj prehrani djece i sportaša ili o veganstvu i seksu. Na radionicama će se moći naučiti kako pripremiti šnenokle, majonezu ili kajganu bez jaja ili pak biljna mlijeka i domaće veganske paštete. Posjetitelje očekuju i: šminkanje veganskom kozmetikom, nagradna igra i električni bicikl na sklapanje. Svi posjetitelji dobit će i dvojezičnu brošuru ZeGeVegea s receptima, veganskim trendovima u svijetu i drugim korisnim informacijama i zanimljivostima.

Veganstvo je bum s eksplozivnim porastom u svijetu, a posebno raduje činjenica da su i broj vegana i veganske ponude u sve većem porastu i u Hrvatskoj. ZeGeVege festival samo u maloj mjeri dočarava ono što se događa u cijeloj državi, a čemu u prilog govore brojne potpore i pokroviteljstva koja je ZeGeVege festival dobio: Predsjednica Republike Hrvatske - Kolinda Grabar-Kitarović, Grad Zagreb - gradonačelnik Milan Bandić, Hrvatski sabor - Ured predsjednika, Hrvatski sabor - Odbor za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”.

ZeGeVege festival posjetit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a svojom prisutnošću podršku će dati i Zvonimir Šostar iz Ureda za zdravstvo grada Zagreba i Emil Tuk iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba.

Ne propustite 8. i 9. rujna 2017. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića biti dio atmosfere ZeGeVege festivala na kojemu svatko nađe nešto za sebe. Zabavite se, educirajte, uživajte u dobroj hrani i otkrijete zašto veganstvo svima dobro stoji.

Pogledajte sudionike 10. ZeGeVege festivala.

10 razloga za 10 godina ZeGeVege festivala [ 491.56 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting