03.06.16. Zamolba za hitnu reakciju zbog zanemarivanja janjeta kojem prijeti smrt

| More

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
Veterinarska inspekcija
Vladimira Nazora 53
22000 Šibenik

Poštovani,

molimo Vas za hitni veterinarski nadzor odnosno pomoć u spašavanju janjeta koje treba hitnu veterinarsku skrb. Janje je prije nekoliko dana pronađeno na otoku u sklopu Kornata te privremeno smješteno u hotelu na Kornatima. Vlasnik janjeta je nepoznat, dakle janje je napuštena životinja. Osoba A.J. iz hotela, koja je pronašla janje, predala ga je ribaru F.P. koji je zatražio da dobije janje iako nije njegovo. Janje se sad nalazi na otoku Lavsa. Po izjavi F.P. janje je hranjeno kravljim mlijekom i ima već duže vrijeme proljev. Niti jedan veterinar nije pregledao janje iako je to nužno potrebno.

Tada je informacija došla do nas i nastojali smo pomoći na način da smo osigurali prijevoz janjeta od otoka Lavsa do Šibenika, odnosno do veterinara u Šibeniku s kojim je dogovorena intenzivna skrb, a pomoć su ponudili i veterinari iz Zagreba. Također, osigurali smo udrugu preko koje janje može biti preko ugovora udomljeno u doživotni smještaj.

Problem je nastao zato što gospodin F.P. ne dozvoljava da se janje odvede veterinaru odnosno ne dozvoljava da se preda udruzi iako janje nije njegovo i iako janjetu prijeti smrt što je namjerno zanemarivanje životinja i direktno kršenje Zakona o zaštiti životinja.

Stoga Vas molimo kao službenu osobu da pomognete da janje čim prije dođe do veterinara i daljnje veterinarske skrbi pa onda i do udomljenja.

Osigurano je pokrivanje svih troškova: adekvatne hrane za janjiće, transportnih i veterinarskih troškova, daljnjeg liječenja i skrbi, privremenog i trajnog smještaja te postupak udomljavanja može ići i preko registriranog skloništa za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja.

Unaprijed Vam hvala na promptnom djelovanju.

Srdačan pozdrav,

Luka Oman
predsjednik udruge Prijatelji životinja


U Zagrebu, 3. lipnja 2016.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting