17.07.15. Zatvoreni u vrućem autu usred ljetnog dana

| More

Da vrućine mogu biti kobne za životinje, pokazali su Ivana Kindl, IFEEL i Ribafish

- Simpatični ali i dramatični video ukazuje na opasnost ostavljanja djece i životinja u vrućem autu

Nakon benda Vatra, koji ovo ljeto s jumbo-plakata u hrvatskim gradovima poziva na udomljavanje i prestanak napuštanja životinja, i druge poznate osobe pozivaju na pomoć životinjama tijekom ljetnih mjeseci.

Paklene vrućine već su počele pa su pjevačica Ivana Kindl, hip-hop glazbenik IFEEL i novinar Domagoj Jakopović Ribafish imali dobar razlog da se usred vrućeg ljetnog dana zatvore u automobil – željeli su osjetiti kako se osjećaju psi zatvoreni u vruće aute. Iako su prozori bili malo otvoreni, nije prošlo mnogo vremena prije nego što je iz automobila izašao Ribafish, poručujući: ''Ne radite to ljubimcima, ne radite to životinjama, ne radite to nikome!'' Ivana Kindl i IFEEL izdržali su manje od pola sata i izašli iz auta odjeće slijepljene uz tijelo, ističući kako im je bilo teško, ali zatvorenoj životinji, koja ne razumije što se događa, već nakon pet minuta postaje daleko teže i, ako ostane u autu dulje, vrlo vjerojatno neće preživjeti.

O svojem iskustvu IFEEL kaže: ''Ivana, Ribafish i ja odlučili smo staviti se u poziciju psa ostavljenog u zatvorenom autu usred ljetnog dana i vidjeti koliko dugo možemo izdržati. Vjerujem da ljudi koji ostavljaju svoje pse u autu nisu svjesni koliko je to za njih opasno. Pogledajte video i bit će vam jasno koliko je to iskustvo strašno.''

Dodao je: ''Mi smo znali da možemo izaći kad god želimo, ali mogu misliti kako je psu koji nema pojma što se događa. Iz minute u minutu postaje sve toplije. Čisti pakao.''

Ako mislite da vas pas može čekati u autu jer ćete samo kratko otići u trgovinu ili brzo nešto obaviti, riskirate da u samo nekoliko minuta temperatura u automobilu postane ubojita za njega! Psi se rashlađuju samo preko jezika i dahtanjem, tako da se njihovo tijelo u zatvorenom autu znatno brže zagrijava od našega. Čak i s blago otvorenim prozorima, psi mogu umrijeti u roku od pet minuta!

Pjevačica Ivana Kindl sudjelovala je u kampanji Prijatelja životinja protiv napuštanja životinja, pozivajući s jumbo-plakata, sa svojim mačkom Woodyjem, na savjesno skrbništvo i nužnost kastracije mačaka i pasa, kako bi se izbjeglo napuštanje neželjenih životinja te njihova patnja i smrt.

Hip-hop glazbenik IFEEL kroz svoje pjesme potiče na suosjećanje prema životinjama, a sudjelovao je u kampanjama protiv zlostavljanja životinja i ubijanja pasa u skloništima. Sudjelovanjem na ZeGeVege festivalu, koji će se ove godine održati 4. i 5. rujna, preko jumbo-plakata pozvao je sve da veganskom prehranom osiguraju zdrav i aktivan život, kakav i sam vodi kao trener Fitness Bootcampa.

Pogledajte video redateljice Anite Nadj o iskustvu ovog trojca u vrućem automobilu te nikada ne zatvarajte životinje u automobil i ne ostavljajte ih same na vrućinama! Omogućite životinjama, koje također moraju trpjeti ljetne vrućine, stalan pristup svježoj vodi i da na raspolaganju imaju dovoljno hlada. Ne zaboravite ni životinje bez skrbnika i ostavite negdje dostupnu zdjelicu vode. Posjetite sklonište u Dumovcu ili neko drugo sklonište te, umjesto kupnje, odaberite udomljavanje.

Redateljica videa Anita Nadj zaslužna je i za IFEEL-ov nedavno objavljeni glazbeni spot ''Nove Pobjede''.

Pogledajte ovaj zanimljiv i edukativan video na našem Youtube kanalu ili u nastavku:

Kindl, IFeel i Ribafish u vrućem autu [ 179.46 Kb ]Kindl, IFeel i Ribafish u vrućem autu [ 138.90 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting