16.11.13. Do Božića u novom domu!

| More

Prijatelji životinja pozivaju sve da do Božića posjete sklonište za napuštene životinje

- 16.11., Trg bana Jelačića, pseći kutak, poziv na udomljavanje umjesto kupnje životinja

Udruga Prijatelji životinja poziva sve građane da do Božića posjete neko od skloništa za napuštene životinje, odnosno da upoznaju neku od brojnih napuštenih životinja koje čekaju svoj dom. Bez obzira imaju li mogućnosti udomiti ih ili ne, posjetom skloništu lakše će uvidjeti u kojoj se situacije te životinje nalaze i koliko je kupnja životinja sramotan čin. Kupnjom životinja ne samo da se oduzima šansa jednoj napuštenoj životinji da dođe do novog doma, već se time podržavaju okrutan uzgoj i nemilosrdna trgovina živim bićima. Posjet skloništu građanima ujedno daje poticaj da pomognu u rješavanju problema zbrinjavanja napuštenih životinja, odnosno da im pomognu naći novi dom do Božića.

Stoga se Prijatelji životinja pridružuju akciji 'Udomljavanje je fora' koja će se održati 16.11.2013. od 10 sati na Trgu bana Jelačića, u organizaciji Skloništa za napuštene životinja grada Zagreba u Dumovcu i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba. Na informativnom štandu, pored psećeg kutka, uz brojne informacije o načinima pomoći napuštenim životinjama, moći će se potpisati peticija za potpunu zakonsku zabranu usmrćivanja napuštenih životinja.

Zamislimo Božić bez ijedne napuštene životinje, sa svim napuštenim psima i mačkama u novom domu. Posjetom nekom od skloništa za napuštene životinje možemo sudjelovati u tom plemenitom cilju. Zamislimo Božić bez ijedne kupljene životinje, bez ijednog živog bića pretvorenog u artikl i dar pod bor. Posjet skloništu može svakoga potaknuti na osudu trgovine životinjama i darivanja životinja. Životinja ne bi smjela biti dar, već odgovorna odluka cijele obitelji. Zato svi koji žele životinju u svojem domu za Božić, neka već sada krenu u posjet skloništu i pripreme obitelj na dolazak novoga člana.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting