14.12.11. Mladi za prava životinja

| More
Osvještavanje mladih o pravima životinja i mogučnostima djelovanja
Ciklus od tri predavanja Vedrana Romca i radionicom za volontere Marte Šušak

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, organizira ciklus predavanja 'Mladi za prava životinja: osvještavanje mladih o pravima životinja i o mogućnostima djelovanja'.

Zaštita i prava životinja te ekološki svjestan, održiv i odgovoran način življenja teme su koje mladi prepoznaju kao važne. Udruga Prijatelji životinja već godinama radi s mladim volonterima, a postoji i čitav niz osnovnih i srednjih škola u Zagrebu te fakulteta s kojima Udruga njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju.

Mnogi projekti Prijatelja životinja provode se u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, a upravo ta cirkulacija volontera omogućuje mobilnost i uspješnost te usavršavanje vještina samih volontera.

Problem jest da nema dovoljno tribina, predavanja, radionica za mlade: nedostaju neformalni oblici edukacije u kojima bi mladi mogli dobiti informacije ključne za djelovanje u ovom području i ponuditi svoje viđenje vlastitog aktivnog sudjelovanja u ekološki i etički svjesnom načinu življenja. Mladi pokazuju visok stupanj empatije za životinje, što je jedan od važnijih koraka ka društvenom pluralizmu.

Projekt 'Mladi za prava životinja' sastoji se od triju javnih predavanja Vedrana Romca, socijalnog radnika i zagovaratelja prava životinja, i radionice za volontere koju će voditi Marta Šušak, dugogodišnja volonterka sa završenim austrijskim edukacijskim tečajem 'Mladi i prava životinja'.

U projektu sudjeluju i suradnice Valentina Švegovec, volonterka, Jelena Lazić, studentica psihologije i dugogodišnja članica Udruge, a savjetnik u projektu je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Projekt će biti predstavljen i u obrazovnim ustanovama u sklopu 45 minuta tijekom kojih ima dovoljno vremena za kratku prezentaciju, edukativne tiskane materijale, kratku video projekciju i odgovore na pitanja, a sve kao najava i uvod u upoznavanje s pravima životinja koje bi se nastavilo na javnim predavanjima te, za one najviše zainteresirane, na radionici.

Projekt se nastavlja i u idućoj kalendarskoj godini.

Poziv na predavanja i radionicu

Predavanje Vedrana Romca [ 174.55 Kb ]Predavanje Vedrana Romca

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting