30.12.06. Djeca protiv napuštanja životinja

| More

Organizirani edukativni posjet djece Gradskom skloništu za napuštene životinje u Dumovcu

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Gradskim uredom za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport i sociopedagoškom službom Vladimir Nazor organiziraju edukativni posjet osnovnoškolske djece Gradskom skloništu za napuštene životinje u Dumovcu.

Posjet djece Skloništu organiziran je u svrhu edukacije djece o problemu napuštanja i brige o napuštenim životinjama te poticanja građana na udomljavanje životinja.

Djeca koja se nalaze u Gradu mladih u programu Učimo se jednakosti Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i sociopedagoške službe Vladimir Nazor u organizaciji udruge Prijatelji životinja posjetit će Gradsko sklonište za napuštene životinje u Dumovcu gdje će ih dočekati i predstavnici Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Uslugu prijevoza autobusom osigurava Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Posjet Skloništu najavljen je za subotu, 30. prosinca 2006., a iz Grada mladih djeca kreću u 10 sati kako bi u Skloništu bila u 10:30 sati kada počinje obilazak.

Djeci iz Grada mladih pridružit će se i desetoro djece iz školske grupe Prijatelji životinja iz Osnovne škole kralja Tomislava koji će sudjelovati u organizaciji posjeta Skloništu kao voditelji. Naime, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, u Osnovnoj školi kralja Tomislava već više od godinu dana djeluje školska grupa učenika pod nazivom Prijatelji životinja kroz koju se zainteresirana djeca educiraju o zaštiti i pravima životinja. Za djecu iz Grupe, koja pod vodstvom profesorice Karmele Farkaš trenutno okuplja 100 učenika, organizirana su predavanja, radionice i posjet Skloništu nakon kojeg je izabrano deset učenika koje će svoje znanje prenijeti djeci iz Grada mladih.

Djeca iz grupe Prijatelji životinja krenut će u 9 sati ispred svoje škole u Novoj cesti (Trakošćanska ulica) kako bi zajedno s djecom iz Grada mladih krenula u 10 sati prema Skloništu te u 10:30 sati počela s obilaskom.

Sam posjet zamišljen je kao prvi u nizu sličnih događanja s ciljem edukacije djece o problemu napuštenih životinja te širenja međusobne edukacije i aktivizma za zaštitu i prava životinja kod djece. Posjet se zbog svoje koncepcije potpuno uklapa i u program Učimo se jednakosti.

Na problem napuštanja životinja i općenito lošeg odnosa prema životinjama treba upućivati djecu od najranije dobi, a djeca viših razreda osnovne škole već se i aktivno mogu uključiti te tako još više pomoći da suživot ljudi i životinja u budućnosti bude bolji.

Posjet djece Dumovcu 1Posjet djece Dumovcu 2Posjet djece Dumovcu 3Posjet djece Dumovcu 4Posjet djece Dumovcu 5Posjet djece Dumovcu 6

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting