20.11.10. Udomljavanje je fora!

| More

Prijatelji životinja pozivaju građane na udomljavanje životinja iz skloništa

Pod sloganom 'Udomljavanje je fora' Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, organiziraju javno događanje s ciljem promocije udomljavanja životinja i edukacije o pravilnoj skrbi za kućne životinje.

Događanje 'Udomljavanje je fora' održat će se u subotu, 20. studenog 2010. od 9 do 14 sati na Trgu bana Jelačića. Na informativnim štandovima građani će moći dobiti korisne informacije vezane za kućne životinje i udomljavanje, kupiti hranu za pse i mačke po promotivnoj cijeni te uvidjeti važnost edukacije o zaštiti životinja, ponajprije najmlađih.

U 11 sati djeca iz grupe Zečići iz vrtića Bajka posjetit će događanje kako bi pokazali što su naučili kroz program edukacije i redovite posjete psa Cure, kojega su dovodili članovi udruge Prijatelji životinja. Voditeljica Skloništa Tatjana Zajec, koju djeca već znaju s jednog od posjeta, dovest će neke od napuštenih pasa te objasniti što sve djecu očekuje u njihovom skorom posjetu Skloništu. Tamo će djeca učiti kako se odgovorno brinuti o kućnim životinjama, što znači imati psa ili macu, kako sigurno prilaziti životinjama, maziti ih, igrati se s njima, ali i kako prepoznati napuštenu životinju i što raditi u tom slučaju.

Udomljavanje napuštenih životinja ne samo da je nužno, već je i 'fora' s obzirom da kod udomljavanja svi psi iz Skloništa izlaze pregledani, cijepljeni, mikročipirani i kastrirani. Pored toga, kod udomljavanja odrasle životinje potencijalni udomitelji unaprijed znaju karakter psa. Ono što je najvažnije jest da je udomljavanje dobro djelo, spašavanje života nedužnom biću i pružanje obiteljskog doma onima koji su ga zbog nedgovornih građana izgubili.

Edukacija o zaštiti životinja, ponajprije mladih, propisana je Zakonom o zaštiti životinja, ali je ujedno i učinkovito sredstvo u borbi protiv napuštanja životinja i njihovog zlostavljanja. Važno je od ranog djetinjstva razvijati pravilan odnos prema životinjama i graditi svijest o brizi i uvažavanju prava životinja na dobrobit cijele zajednice.

Kako u cijeloj Hrvatskoj kronično nedostaju programi udomljavanja, nadamo se da će ovakve akcije potaknuti ostale lokalne zajednice na slične projekte i aktivno djelovanje sukladno zakonskim odredbama.

Udomljavanje je fora - 1 [ 146.60 Kb ]Udomljavanje je fora - 2 [ 167.05 Kb ]Udomljavanje je fora - 3 [ 153.37 Kb ]Udomljavanje je fora - 5 [ 171.44 Kb ]Udomljavanje je fora - 6 [ 136.20 Kb ]Udomljavanje je fora - 7 [ 149.25 Kb ]

Vezane teme

Curo u vrtiću [ 288.35 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting