26.02.10. Nanošenje ozljeda i boli životinji sa smrtnim ishodom

| More

Veterinarska inspekcija
Ispostava Nova Gradiška
Ilija Eržić
Trg kralja Tomislava 1
35400 Nova Gradiška


Predmet: Prijava nanošenja ozljeda i boli životinji sa smrtnim ishodom

Poštovani gospodine Eržić,

na temelju napisa u medijima i zaprimljenih brojnih reakcija zgroženih građana putem e-maila i telefona, prijavljujemo zlostavljanje životinje te tražimo od Vas da postupite u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja.

Prema napisima u medijima od 23. veljače 2010., pijani 31-godišnjak iz brdskog sela Magić Male (Nova Kapela) je dan ranije oko 23:30 sati nemoćno dvomjesečno štene prvo izudarao šakama, a potom ga i 'iscipelario' sve dok nije izdahnulo od silnih batina. Policija je podnijela kaznenu prijavu zbog mučenja i usmrćivanja psa.

Postupanje 31-godišnjaka prema nemoćnom psu je primjer krajnje okrutnog sadističkog postupanja prema životinji, nanošenja nepotrebne boli i izlaganja patnjama radi iživljavanja, zbog čega je policija i podnijela kaznenu prijavu temeljem kršenja članka 260. Kaznenog zakona. Stoga tražimo da protiv počinitelja, čiji identitet možete doznati od policije, podignete optužni prijedlog prema Zakonu o zaštiti životinja, kako bi bio i prekršajno procesuiran.

Molim Vas da nas pismenim putem obavijestite o provedbi i okončanju postupka na temelju ove prijave, kako bismo proslijedili informacije o tome i zainteresiranim građanima i medijima.

S poštovanjem,

Alen Crnčan
Prijatelji životinja

U Zagrebu, 26. veljače 2010.

U prilogu:

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting