04.07.07. Zlostavljanje krava prigodom ovrhe

| More

Općinsko državno odvjetništvo u Đurđevcu
n/r općinske državne odvjetnice Marije Franičević
Stjepana Radića 4
48350 Đurđevac
faks: 048 812365

Podnositelj:

PRIJATELJI ŽIVOTINJA
Gundulićeva 21a, 10000 Zagreb

temeljem čl. 260 st.1. KZ-a podnosi sljedeću

K A Z N E N U P R I J A V U

Protiv:

Nepoznati počinitelji

Radi:

Pokretanja kaznenog postupka za kazneno djelo prema čl. 260. st.1. Kaznenog zakona te pokretanja prekršajnog postupka prema Zakonu o zaštiti životinja

Obrazloženje:

Dana 3. srpnja ove godine prijepodne, s početkom u 9 sati, na gospodarstvu vlasnika Slavka Lukića u Molvama Gredama kod Đurđevca provedena je ovrha. Djelatnici Poljoprivredne zadruge Đurđevac pod pratnjom policije iz staje su odvezli oko 60 krava. Tom su prigodom djelatnici koji su odvodili krave iz staje na transportno vozilo životinje bez razloga i van standardne procedure namjerno, brutalno i dugotrajno mlatili drvenim palicama po glavama, slabinama, ali i drugim dijelovima tijela te su tako, prema našemu mišljenju, počinili kazneno djelo teškog zlostavljanja životinja opisano u Kaznenome zakonu, članak 260. stavak 1. O kojim se djelatnicima đurđevačkoga PZ-a radi, nije nam točno poznato.

Ovrhu je pratio i fotografirao fotoreporter Večernjeg lista Josip Maljak, koji nam je ustupio snimljene fotografije, od kojih jednu, kao mogući dokazni materijal, prilažemo kaznenoj prijavi. Fotografije su i javno objavljene u Večernjemu listu, izdanje Podravina-Bilogora, od 4. srpnja ove godine na str. II. i III.

Smatramo da su postupajući na opisani način, djelatnici PZ-a prekršili i Zakon o zaštiti životinja te molimo za prosljeđivanje prema prekršajnom postupku.

Prijedlog:

Podnositelj moli da Općinsko Državno odvjetništvo pokrene istragu o kaznenome i prekršajnom djelu i omogući kažnjavanje prekršitelja.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik Udruge

U prilogu: - fotografija

U Zagrebu, 4. srpnja 2007.

Ovrha [ 172.71 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting