Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 6.

16.08.2019. Animal Rebellion poziva na vegansku revoluciju

Extinction Rebellion je u lipnju 2019. godine dobio novi ogranak. Animal Rebellion je masovni volonterski pokret koji koristi nenasilne metode građanskog neposluha za zaustavljanje životinjske poljoprivrede i ribarske industrije, zaustavljanje izumiranja životinja te minimiziranje rizika klimatskog i društvenog kolapsa. Extinction Rebellion, uključujući Animal Rebellion, planira održati nove dvotjedne prosvjede i gerilske akcije u Londonu i Manchesteru, počevši sa 7. listopadom 2019. Očekuje se da će prosvjedima i akcijama nazočiti više od 10 000 ljudi. (climatechangenews.com)

14.08.2019. Trump ponovno odobrio ubijanje divljih životinja 'cijanidnim bombama'

Cijanidne bombe, službenog naziva M-44, ukopavaju se u zemlju i nalikuju prskalicama za travnjake. Na uređaje se stavljaju mamci da bi divlje životinje, koje farmerima ubijaju stoku, zagrizle i otrovale se. Vlada je prošle godine obustavila upotrebu ovih uređaja nakon što su dječak iz Idaha i njegov pas ozbiljno ozlijeđeni jednim od uređaja. Dječakova obitelj je tužila saveznu vladu za više od 150 000 dolara. Prema službenim podacima, uređajima M-44 je u 2018. godini ubijeno 6579 životinja, među kojima više od 200 koje nisu bile meta, poput rakuna, oposuma, tvorova i jednog medvjeda. (plantbasednews.org)

13.08.2019. Ugroženo više od 100 000 životinjskih vrsti

Više od 9 000 životinjskih vrsta je dodano na Crvenu listu ugroženih vrsti od strane Međunarodne unije za očuvanje prirode. Sada je na popisu više od 100 000 vrsti koje su kategorizirane kao ugrožene po prvi put u povijesti. Kao glavni razlozi navode se ljudske aktivnosti poput lova i ribolova te devastacija prirode koja doprinosi klimatskim promjenama. Ovo je alarmantno upozorenje te ukazuje koliko ljudi diljem svijeta prekomjerno iskorištavaju prirodne resurse te ne mare za očuvanje živog svijeta. (plantbasednews.org)

12.08.2019. Harvardovo sveučilište pokreće program za zaštitu prava životinja

Harvardovo sveučilište je prošli tjedan najavilo novi program namijenjen osposobljavanju studenata koji se žele baviti zaštitom i promicanjem prava životinja. U sklopu ovog programa će se učiti o pitanjima koja se tiču uzgoja životinja, divljih životinja, tema vezanih za klimatske promjene, eksploataciji radnika u poljoprivredi te drugim temama. Cilj programa je pripremiti buduće lidere u području zaštite prava životinja na uspješnu karijeru, utjecajne parnice i vjerodostojnu analizu politika u korist pokreta za zaštitu životinja. (vegnews.com)

09.08.2019. Njemačka predlaže uvođenje poreza na meso
U Njemačkoj je meso do sada bilo relativno jeftino, no to bi se uskoro moglo značajno promijeniti. Političari iz socijaldemokratskog SPD-a i Zelena stranka predlažu uvođenje dodatnog poreza na meso. Tako bi standardna stopa iznosila 19 % umjesto dosadašnjih 7 %. Kao razlog ističu podržavanje dobrobiti životinja i suočavanje sa klimatskim promjenama. Stranka Angele Merkel smatra da bi to mogao biti konstruktivan prijedlog ako bi se „višak“ dobiven tim porezom dao stočarima i ostalim farmerima kako bi im se pomoglo u prenamjeni njihovog tipa proizvodnje. (www.dw.com)
06.08.2019. Flora VTC poručuje da se ljubav ne kupuje

Kampanji "Ljubav se ne kupuje!" se pridružila i virovitička tvrtka „Flora VTC”. Djelatnici tvrtke postavili su vizual na kamion tvrtke koji je u prometu veći dio dana i koji kroz cijeli dan mogu vidjeti građani te ovim putem dobiti poruku da je udomljavanje plemeniti čin koji spašava život životinje, ali i obogaćuje živote udomitelja. Djelatnici Flore VTC surađuju sa Skloništem za životinje Virovitica s kojim su dogovorili informiranje građana o prednostima udomljavanja životinja, umjesto njihove kupnje. Sklonište zbrinjava velik broj napuštenih životinja iz Virovitice i iz okolnih općina i gradova i dosta je opterećeno konstantnim pristizanjem novih napuštenih životinja.

Broj pronađenih vijesti: 6.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2019 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting