Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 11.

29.04.2003. Ugrožen opstanak čovjekolikih majmuna!

Pretjerani lov i ebola sve više ugrožavaju opstanak čovjekolikih majmuna u divljini zapadne ekvatorijalne Afrike, a te bi se životinje mogle naći i pred istrebljenjem, upozoravaju znanstvenici. "Neugodna je istina da bi naša djeca, ako ne djelujemo odlučno, mogla živjeti u svijetu bez čovjekolikih majmuna", upozorio je Peter Walsh s Princetonskog sveučilišta. (Hina)

25.04.2003. Informativni štandovi i potpisivanje peticije!

Informativni štandovi Udruge, na kojima ce se moci potpisati i peticija za zabranu nastupa cirkusa sa životinjskim točkama, biti će postavljeni na Trgu bana Jelačića u sklopu programa Zelene akcije u petak i subotu, na Trgu Ante Starčevića ispred ulaza u Importanne centar u četvrtak 24. travnja, na Trgu hrvatskih velikana u petak 25. travnja te u Tratinskoj ulici ispred robne kuće u subotu 26. travnja, sve s početkom u 11 sati.

24.04.2003. Aktivisti ispred Gradskog Poglavarstva

Nakon nekoliko prosvjeda ispred cirkusa Embell Riva, aktivisti udruge Prijatelji životinja okupili su se ispred zgrade Gradskog Poglavarstva kako bi još jednom pozvali gradske vođe da zabrane nastup cirkusima sa životinjskim točkama.

19.04.2003. Novi protesti protiv cirkusa Embell Riva!

Prosvjed protiv životinjskih točki u cirkusu održan je u utorak 22. travnja ispred cirkusa Embell Riva, a prosvjedi će se nastaviti. On-line peticija za zabranu nastupa cirkusa sa životinjskim točkama može se potpisati u rubrici Peticije.

16.04.2003. Zahtjev!

Udruga Prijatelji životinja predala je zahtjev za zabranom cirkusa sa životinjskim točkama u Zagrebu i svim većim gradovima u Hrvatskoj kako bi se pridružili gradovima poput Venecije, Beča te brojnih drugih svjetskih gradova.

16.04.2003. Protest: Cirkus da, životinjske točke NE!

18. travnja ispred cirkusa Embell Riva na Zagrebačkom Velesajmu udruga Prijatelji životinja organizirala je prosvjed protiv životinjskih točki u cirkusu. Saznajte više u rubrici Kampanje.

10.04.2003. Protest: Dan u kavezu!

Kako bi iznijeli stravičnu istinu o uzgoju i ubijanju pilića i kokoši te pozvali javnost da ne sudjeluje u okrutnosti aktivisti udruge Prijatelji životinja zatvorili su se na jedan dan u kavez veličine metar na metar. Iako u teškim uvjetima aktivisti su proveli cijeli dan zatvoreni u kavezu nalik na one u kojima se drže kokoši i pilići. Akcija je održana pod sloganom: Svako jutro jedno jaje kokošima patnju daje!

09.04.2003. Imogen Bailey protiv mučenja slonova!

Supermodel iz Australije Imogen Bailey sudjeluje u kampanji zaštite mladunčadi slonova u Tajlandu nad kojima se provode mučenja radi turističkih atrakcija. Imogen sudjeluje u kampanji pozirajući za časopis People i na taj način se pridružuje mnogim slavnim osobama koje sudjeluju u raznim kampanjama zaštite životinja kako bi dale svoj doprinos u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta. (PETA)

07.04.2003. Buffy ne želi torbu od nojeve kože!

Urednici Seventeena su, da bi se iskupili zbog lošeg izgleda naslovnice, poslali Sarah Michelle Gellar torbu izrađenu od nojeve kože, vrijednu 3.445 dolara, što je još više pogoršalo stvar jer ona ne želi nositi torbu od životinjske kože te podržava borbu za prava životinja. Torba je već u procesu vraćanja u uredništvo. (Abs.)

05.04.2003. Newsletter AnimaList!

Izašao je prvi broj newslettera udruge Prijatelji životinja pod nazivom AnimaList. Dobivaju ga članovi udruge kao i svi upisani na na informativnu listu.

02.04.2003. Tajna istraga u postrojenjima kompanije Iams!

Ljudi koji svojim psima i mačkama kupuju Iams-ove proizvode, inače dijelu kompanije P&G, šokirali bi se spoznajom koliko u Iams-u zapravo malo brinu o životinjama. Dok se u kompaniji predstavljaju kao stvoreni za 'ljubitelje pasa i mačaka', PETA-in tajni istražitelj u 9 mjeseci provedenih u njihovim postrojenjima za istraživanja na životinjama dokazao je da to nema veze s istinom. "Naš istražitelj svjedočio je patnji i ubijanju pasa, zlostavljanju i neodgovornosti zaposlenika, kao i nezainteresiranosti Iams-ovih rukovoditelja.", tvrdi PETA.org gdje ujedno možete vidjeti adrese odgovornih u Iams-u na koje možete uputiti prosvjedno pismo. (PETA)

Broj pronađenih vijesti: 11.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2003 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting