Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 10.

24.12.2003. Kravlje ludilo u SAD-u!

Američka vlada je objavila da je u saveznoj državi Washington otkriven prvi slučaj kravljeg ludila u Sjedinjenim Državama. Uzročnicima kravljeg ludila treba najmanje šest godina da dovedu do simptoma bolesti u krava, pa kritičari smatraju da je otkriveni slučaj samo vrh ledenog brijega i da će ih biti još. (Hina)

18.12.2003. Danska zabranila krzno pasa i mačaka!

Danska je uvela zabranu na uvoz i kupovinu krzna pasa i mačaka. Ovaj je zabrana pozitivan razvoj udruge Humane Society Internationala, njihovih nastojanja da se zabrani krzno pasa i mačaka na području cijele Europske zajednice. Također, nakon što je HSI otkrio da ova trgovina uzima maha i u Australiji, rade na tome da australska vlada zabrani uvoz krzna pasa i mačaka.

16.12.2003. Prijatelji životinja traže zabranu kolinja!

Aktivisti Udruge pozivaju na akciju protiv kolinja u četvrtak, 18. prosinca 2003. u 11 sati ispred kina Europa u Varšavskoj ulici u Zagrebu te smatraju da u Hrvatskoj kolinje treba zabraniti, pozivajući se pritom na Europsku Uniju koja je tu primitivnu praksu već odavno zabranila. Na www.prijatelji-zivotinja.hr/kolinje možete vidjeti kratki video prikaz kolinja, kao i poslati protesno pismo hrvatskoj vlasti.

12.12.2003. Zašto Vegetarijanstvo!

U sklopu projekta 'Zašto Vegetarijanstvo', udruga Prijatelji životinja nastavlja sa projekcijama i raspravama na temu industrijskog iskorištavanja životinja. Prijatelji životinja pozivaju na raspravu u subotu, 13. prosinca 2003. u klubu Mama, Preradovićeva 18, u 16:00 sati, koja će započeti projekcijom filma (K)ein herz für Lucie. Organizaciji ove rasprave pridružile su se i ovogodišnje polaznice Centra za ženske studije.

09.12.2003. Prosvjed zbog pokolja dupina u Japanu!

Prijatelji životinja pridružit će se svjetskom prosvjedu protiv pokolja dupina u Japanu te poslati međunarodnu notu japanskoj vladi za oslobođenje dvoje aktivista Allison Lance-Watson i Alexa Cornelissena iz organizacije Sea Sheperd, uhićenih zbog spašavanja dupina koje su uhvatili japanski ribari. Stavične fotografije zakrvavljenog mora, koje su aktivisti uspjeli snimili, obišle su svijet.

07.12.2003. Sječa šuma, ribogojilišta i malarija!

Jonathan Patz sa Sveučilišta Johns Hopkins iz Baltimorea smatra da se na svakih 1 posto uništene prašume broj komaraca koji prenose malariju poveća za 8 posto jer ta vrsta polaže jajašca u bare izložene sunčevim zrakama. Phil Lounibos, stručnjak za malariju sa Sveučilišta Florida u Vero Beachu slaže se da uništavanje šume može pogodovati razmnožavanju vrste Anopheles darlingi, ali misli da se ta vrsta prvi put pojavila u tako velikom broju devedesetih godina nakon stvaranja tropskih ribogojilišta. (Hina)

04.12.2003. U Njemačkoj izdana knjiga recepata od psećeg mesa!

Dvojica Nijemaca napisala su knjigu svojih omiljenih recepata za jela od psećeg mesa. Uwe Dressler i Alexander Neumeister iz Dresdena u svojoj knjizi navode čitav niz kulinarskih savjeta. Prema izvještaju novina Bild knjiga nosi naslov The Cold Dog i prodaje se po cijeni od 15 eura. U Njemačkoj je protuzakonito jesti pseće meso, ali autori kažu da neće dopustiti da ih to omete. (WAN)

03.12.2003. Potpora filmu Potraga za Nemom!

Aktivisti Prijatelja životinja odjeveni u crvene kombinezone u četvrtak, 04. prosinca 2003. dijelit će letke ispred kina Zagreb kako bi jače naglasili vegetarijanske poruke iz filma. Uz letke, aktivisti udruge će posjetiteljima prije početka prve, druge i treće predstave (15:30, 17:30 i 19:30) dijeliti i originalne plakate, a priredit će i malu vegetarijansku degustaciju. Akcijom će također upozoriti posjetitelje da ne kupuju ribe kao kućne ljubimce te na pravilno držanje postojećih.

02.12.2003. Tajland zbog turizma muči slonove!

Mnoge poznate osobe potpisale su peticiju namijenjenu tajlandskoj vladi da zaustavi mučenje slonova koji se upotrebljavaju u njihovoj turističkoj industriji. PETA zagovara turistički bojkot Tajlanda diljem svijeta. "Vjerujemo da će im svjetsko izlaganje ovog zvjerstva i prijetnja od smanjenja turističkog prihoda pomoći da se promjene", rekla je Debbie Leahy. PETA je osobito zabrinuta treniranjem životinja. Bebe slonovi odvojeni su od majki, zatvoreni u male drvene sanduke te su trenirani za vožnju i cirkuske trikove. (WAN)

01.12.2003. Aktivisti u kavezu zbog Iamsa!

Aktivisti Peta-e i Prijatelja životinja obučeni u zatvorenička odijela s maskama pasa i mačaka, nagurat će se u kaveze te tako prikazati patnju životinja koje bivaju zanemarene i ubijene u surovim 'prehrambenim' pokusima koje provodi proizvođač hrane za kućne ljubimce Iams. Protest će se održati u ponedjeljak 1. prosinca 2003. u 12 sati u Zagrebu, križanje Gajeve i Bogovićeve, ispred hotela Dubrovnik.

Broj pronađenih vijesti: 10.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2003 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting