Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 18.

30.10.2003. Udarao psa sjekirom po glavi!

Policija je u Križevačkoj ulici u Osijeku, na dojavu građana, otkrila 74-godišnjeg muškarca koji je u više navrata ozlijeđivao svog psa udaravši ga metalnim dijelom sjekire po glavi. Budući da je utvrđena osnovana sumnja da je taj Osječanin počinio kažnjivo djelo mučenja životinje, protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je PU osječko-baranjska. (Hina)

29.10.2003. U Češkoj otkriven i sedmi slučaj "ludih krava"!

Češki dužnosnici potvrdili su da je otkriven sedmi slučaj "ludih krava", samo tjedan dana nakon otkrića šestoga slučaja. Glasnogovornik državne veterinarske službe Josef Duben rekao je da je trogodišnja krava najmlađa životinja kod koje je oktriven BSE od prvoga slučaja u lipnju 2001. Prije se mislilo da su češki slučajevi ograničeni na životinje rođene od 1995. do 1997. (Hina)

28.10.2003. Nakon tri mjeseca patnje ovce završile u Eritreji!

Nakon lutanja po morima i nakon što su ih odbile brojne zemlje, 52.000 australskih ovaca iskrcalo se u Eritreji. Australski i eritrejski sanitarni inspektori tvrde da su preživjele ovce zdrave, no australski farmeri tvrde da je to gotovo nemoguće. Stiješnjene na 11 paluba puna tri mjeseca ovce se ne mogu držati na nogama i potpuno su prekrivene izmetom, upozoravaju farmeri. Na brodu je umrlo skoro šest tisuća životinja. (Hina)

25.10.2003. U zatvor zbog trovanja mačaka i pasa!

Sud u francuskom gradu Tulle osudio je na jednogodišnju zatvorsku kaznu čovjeka koji je između kolovoza 1998. i veljače 2001. godine otrovao više od 140 mačaka i pasa. Roland Bondonny (71) morat će platiti i sudske troškove, kao i odštetu od 110.000 eura vlasnicima kućnih ljubimaca i udrugama za zaštitu životinja koje su ga tužile. Bivši sudski savjetnik osuđen je jer je mesom zatrovanim jakim insekticidom usmrtio životinje koje su se okupljale oko njegove kuće u selu Egletons. (Hina)

24.10.2003. Ovce meketanjem iskazuju stres!

Ovce pod stresom meketanjem upozoravaju na svoju tjeskobu, otkrili su američki znanstvenici. Ustanovili su da i ovce, poput ljudi, pokazuju stres tako da mijenjaju ton glasa. Mark Feinstein, stručnjak za bioakustiku proveo je istraživanje tako da je izdvojio ovce od janjadi i potom snimao njihovo glasanje. Ustanovio je da su ovce pokazivale stres mijenjajući ton glasa, a ne njegovu glasnoću ili visinu. Stres se može izmjeriti pomoću krvi ovaca, no i jednostavnim slušanjem životinja, rekao je Feinstein. (Hina)

23.10.2003. Michael Linley uhićen zbog krijumčarenja životinja!

Nagrađivani britanski filmski producent i zaštitar okoliša našao se pred sudom u Perthu zbog pokušaja krijumčarenja stotina žaba i guštera iz Australije. Michael Linley je uhićen u zračnoj luci u Perthu, nakon što je u njegovoj prtljazi otkriveno više od 200 živih životinja. Linley je osvojio brojne nagrade zbog doprinosa zaštiti prirode, a radio je i za "National Geographic". (Hina)

22.10.2003. Napaćena stoka zakopana u gnoj!

Jedan vol bio je gotovo zakopan u gnoj, a koža mu je bila jako nadražena, dok su prednje noge druge životinje bile stravično deformirane i iskrivljene u stranu, kada su vlasti našle 62 zapuštene životinje u staji koja je bila ispunjena gnojem. Veterinar koji je radio na slučaju sa policijom, rekao je kako procjenjuje da staja nije bila čiščena barem godinu dana. Gregu Apfelbegu iz Holtona u Wiskonsinu prijeti tužba jer životinjama nije priskrbio potrebnu hranu, vodu i minimalne higijenske uvjete (WAN)

21.10.2003. Ubijeno 500 primata!

Nedavno su njemačke novine otkrile šokantnu istinu o ubojstvu 500 primata u farmaceutskoj tvrtki Covance u Njemačkoj. Mike B. koji je u Covanceu radio pet godina svjedočio je o trovanju primata sa formalinom koji je uzrokovao njihovu bolnu smrt. "Nisu više imali potrebe za tim životinjama pa su ih ubili samo da bi uštedjeli novac" izjavila je Corina Gericke koja predstavlja grupu doktora protiv vivisekcije. Covance je tužen zbog prekršaja zakona o zaštiti životinja. (WAN)

18.10.2003. Pam protiv KFC-a!

Glumica Pamela Anderson pozvala je na bojkot američkog lanca restorana brze hrane "Kentucky Fried Chicken" u kojima se serviraju kokošji bataci. Ona je objavila da poziva na bojkot zbog nehumanog odnosa proizvođača mesnih obroka prema kokošima. Kokoši se prvo šopaju hranom, te potom čerupaju žive. (WAN)

17.10.2003. Vojnik ubio rijetkog tigra!

Jedan je američki vojnik pucao i ubio ugroženu vrstu tigra u bagdadskom zoološkom vrtu nakon što je ugrizao drugog vojnika koji je u pijanom stanju pružio ruke kroz šipke kaveza kako bi ga nahranio, izjavio je čuvar. Vojnici su pili pivu prije nego što su upali u zatvoreni zoološki vrt, rekao je čuvar, Zuhair Abdul-Majeed. Nakon što je ugrizao čovjeka, drugi amerikanac upucao je tigra tri puta u glavu i ubio ga. (WAN)

14.10.2003. Da li je Vaš hamburger imao lice?

U četvrtak, 16.listopada, na Svjetski dan borbe protiv McDonald'sa udruga Prijatelji životinja poziva na javnu akciju protiv ove multinacionalne kompanije optužene za zločine nad životinjama, ogromne ekološke štete, izrabljivanje radnika, manipulacije djecom, serviranje nezdrave hrane i podržavanje gladi u svijetu. Akcija će se održati 16. listopada u 12 sati ispred McDonald'sovog restorana u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.

13.10.2003. Magičar nastradao zbog nastupa s tigrovima!

Roya Horna, polovinu magičarskoga dua Siegfried and Roy, poznatog po nastupima s tigrovima, teško je na nastupu u Las Vegasu ranio tigar. Nijemca je tigar ugrizao u vrat i odvukao ga s pozornice. Horn je je odmah odvezen u bolnicu i operiran, a liječnici kažu da je izgubio dosta krvi. (Hina)

12.10.2003. Sonari vojnih brodova ubijaju kitove!

Četrnaest kitova koji su pronađeni mrtvi na plaži na Kanarskim otocima umrli su od posljedica "kesonske bolesti" nedugo nakon uporabe sonara na vojnim brodovima u međunarodnoj pomorskoj vježbi u tom dijelu Atlantskog oceana, piše časopis Nature. Kitovi nisu jedine žrtve tih uređaja. Tri dupina pronađeni su mrtvi među više od tisuću kitova koji su se nasukali na britanskom otočju od listopada 2002. (Hina)

10.10.2003. Australija odbacuje preuzeti napuštene ovce!

Australija je odbacila uzeti nazad pun brod sa 57.000 živih ovaca, koje već tjednima stoje napuštene na Bliskom Istoku nakon što ih je Saudijska Arabija odbila preuzeti, te su izjavili da očekuju od drugih zemalja da prime životinje. Ovce su otišle iz Australije, ali ih je Saudijska Arabija odbila tri tjedna kasnije. Društva za zaštitu i prava životinja tvrde da je mnoštvo ovaca umrlo, ali australska industrijska tvrtka LiveCorp tvrdi da se broj umrlih životinja neće znati sve dok se ovce ne iskrcaju. (WAN)

09.10.2003. Saboteri lova napadnuti!

Saboteri lova uspjeli su intervenirati između nahuškanih pasa iz lovišta Chiddingfold koji su mrcvarili jednu lisicu. Lisica je bila još živa i traumatizirana dok su je odnosili s namjerom da joj spase život. No, tada su ih fizički napali lovci, dok su lisicu bacili nazad psima da je rastrgaju. Demonstranti su podigli tužbe za napad te su dali izjave u Pulboroughškoj policijskoj postaji. (WAN)

06.10.2003. I orangutanima prijeti izumiranje!

"Po sadašnjem stupnju uništavanja staništa, orangutani bi iz divljine mogli nestati u idućih 10 do 20 godina. To moramo zaustaviti, alternativa je nezamisliva", izjavila je antropologinja Cheryl Knott u najnovijem broju časopisa "National Geographic". Orangutani, bliski čovjekovi srodnici, žive samo na Borneu i obližnjem otoku Sumatri. Po nekim procjenama, više od 80 posto njihova prirodnog staništa u Indoneziji i Maleziji uništeno je. (Hina)

04.10.2003. Atenske vlasti pobile 3000 pasa!

Više od 3.000 atenskih pasa lutalica otrovano je kako bi se ulice očistile od njih uoči Olimpijskih igara koje će se od 13. do 29. kolovoza sljedeće godine održati u glavnom grčkom gradu. Atenske vlasti su, navodno, nakon što su pohvatale pse, obećale kako će ih sterilizirati i potom vratiti natrag u njihova staništa. No, skupine za prava životinja tvrde kako su psi pobijeni u dogovoru vlasti i organizatora Igara. (Hina)

01.10.2003. Dani prijatelja životinja!

Povodom Svjetskog Dana Vegetarijanstva, Svjetskog Dana Farmskih Životinja, Svjetskog Dana Laboratorijskih Životinja i Svjetskog Dana Zaštite Životinja, Prijatelji životinja organiziraju na Starčevićevom trgu informativni štand od 1. do 4. listopada. Uz info pano, letke, knjige, majce, peticije bit će organizirano i dijeljenje paketića s receptima, kozmetike koja nije testirana na životinjama, degustacija hrane i sl., a 4. listopada u 18 sati bit će prikazana video projekcija filma "(K)ein Herz für Lucie". Pridružite se!

Broj pronađenih vijesti: 18.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2003 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting