Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 3.

09.04.2021. U vegansku kompaniju Gather Foods investirano 26 milijuna dolara

Kompanija Gather Foods, proizvođač veganskih inačica plodova mora poput Good Catch veganskih pita od tune i rakova, upravo je dobila investiciju više od 26 milijuna dolara u svom najnovijem krugu financiranja. Tvrtka bilježi stalan rast jer je potražnja za morskim plodovima biljnog porijekla u porastu. Čak i prije nego što je Netflix lansirao svoj popularni dokumentarni film Seaspiracy koji otkriva šokantne barbarske prakse ribarske industrije, sve više potrošača se okreće alternativama morskih plodova. Seaspiracy je time privukao, osim pažnje potrošača, entuzijazam investitora. Ulaganje će potaknuti veću proizvodnju i dostupnost morskih plodova biljnog porijekla kako bi proširio ponudu i zadovoljio rastuću potražnju za alternativama ribljeg mesa i morskih plodova. U danima i tjednima otkako je dokumentarni film objavljen, potražnja za alternativama morskih plodova sve više raste. (thebeet.com)

07.04.2021. Vodeća europska organizacija poziva da potpišete peticiju za dobrobit životinja

Krovna europska organizacija za zaštitu životinja Eurogroup for Animals pokrenula je kampanju No Animal Left Behind kojoj je cilj ostvariti veću dobrobit životinja u industrijskom uzgoju. S obzirom na to da su posljednjih 40 godina diljem Europe usvojeni zakoni o dobrobiti životinja koji se rijetko (ispravno) provode, traže od Europske komisije da do rujna 2021. izvrši cjeloviti pregled svih zakona u Europi koji utječu na životinje u uzgoju. Cilj je osigurati da se izvrši cjelovita revizija zakonodavstva EU-a radi bolje provedbe zakona i ispravljanja tzv. rupa u zakonu zbog kojih milijuni životinja ostaju nezaštićeni. Pozivaju sve da potpišu peticiju na https://cutt.ly/QcFyEnm.

02.04.2021. Slučaj muškarca kojeg se sumnjiči da je silovao svoje pse uskoro u zastaru

Osumnjičeni I.I. koji je godinama fizički i seksualno zlostavljao svoje pse, koje bi izgladnjivao potom nakon silovanja za nagradu davao hranu i vodu još uvijek nije osuđen, a sada prijeti i zastara slučaja. Policija je pronašla stotine CD-a na kojima se snimao kako siluje pse. Međutim, osumnjičeni danas radi u Europskom parlamentu i izbjegava suđenje, zbog čega bi cijeli proces u šest mjeseci mogao u zastaru. Policija navodi kako se zlostavljanje prema prikupljenim dokazima događalo od 2009. godine. Do otkrića policija je došla posve slučajno 2015. godine. Kazneni sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor osumnjičenom za zlostavljanje. Njega je tražila i belgijska policija, no nisu ga našli, iako on radi u Europskom parlamentu gdje su ga do pandemije viđali i hrvatski europarlamentarci. Postupak se vodi od 2017. godine, a na njemu se promijenilo već nekoliko sudaca. Problem je što apsolutna zastara nastupa 21.rujna ove godine. Postoje pravni instrumenti koji se mogu pokrenuti u slučajevima kad osoba kojoj se sudi ne odaziva na suđenje, kao što je europski uhidbeni nalog u slučaju kad je osoba dokazano na području Europske unije. O cijelom slučaju saznajte više u ovotjednom Provjerenom. (večernji.hr)

Broj pronađenih vijesti: 3.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2021 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting