Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 6.

14.10.2019. Obavezno cijepljenje pasa će biti svake druge godine

Ministarstvo poljoprivrede će za dvije godine od Svjetske organizacije za zdravlje životinja zatražiti da Hrvatsku proglasi slobodnom od bjesnoće, što bi već te 2021. godine moglo rezultirati prorjeđivanjem obaveze cijepljenja pasa. Otad bi i u Hrvatskoj mogla biti ukinuta obaveza cijepljenja pasa protiv bjesnoće svake godine te uvedeno rjeđe cijepljenje - svake dvije ili tri godine, ovisno o trajanju imuniteta kojeg za određeno cjepivo garantira njegov proizvođač. Predsjednik udruge Prijatelji životinja i savjetnik ministrice poljoprivrede Luka Oman napominje kako je velik problem u Hrvatskoj oko 20 posto pasa koji nikad nisu “vidjeli” veterinara. S jedne strane, kaže, imamo savjesne skrbnike koji pse cijepe svake godine, dakle i prekomjerno, a s druge one neodgovorne, čiji psi nisu mikročipirani niti cijepljeni. (24sata.hr)

 

10.10.2019. Aktivisti Animal Rebelliona blokirali Smithfield Market

Animal Rebellion, skupina od 400 aktivista za okoliš i prava životinja, blokirala je na 18 sati Smithfield Market, 800 godina staru tržnicu mesa u Londonu. Cilj ove akcije bio je uputiti Vladi zahtjev da do 2025. godine zabrani industriju mesa i mlijeka te potakne državljane na prelazak na biljnu prehranu. Akcija je održana uz prethodno odobrenje City of London Corporationa i obavijest svim zaposlenicima Smithfield Marketa, a da bi se izbjegli prekomjerni ekonomski troškovi malih prodavača. Aktivisti su posebnu pažnju usmjerili na veliko zagađenje ugljikovim dioksidom uzrokovano mesnom i mliječnom industrijom te na deforestaciju i nestanak biljnih i životinjskih vrsta zbog pretjerane okupacije i eksploatacije zemljišta. (bbc.com)

08.10.2019. Znanstvenici traže smanjenje konzumacije mesa i mlijeka

Znanstvenici diljem svijeta potpisali su pismo u kojem zahtijevaju da se smanji količina mesa i mliječnih proizvoda u školama i bolnicama. Smatraju da je smanjenje konzumacije tih proizvoda jedan od značajnih načina na koji se možemo boriti protiv klimatske krize i negativnih posljedica koje proizlaze iz klimatskih promjena. Posebno naglašavaju ulogu koju imaju gradovi ka dostizanju ambicioznih i prijeko potrebnih ciljeva usmjerenih prema smanjenju ispuštanja stakleničkih plinova. (vgn.news)

04.10.2019. Vege piknik na Bundeku

Povodom današnjeg Međunarodnog dana zaštite životinja, u subotu, 5. listopada od 10 do 17 sati udruga Prijatelji životinja poziva sve građane da zajedno provedu vrijeme uz udruge za zaštitu životinja i obilje dobre veganske hrane na Vege pikniku koji će se održati na Bundeku. Koristimo priliku i da s vama podjelimo i neke prijedloge kako se sve može obilježiti Međunarodni dan zaštite životinja.

03.10.2019. Izbor za najmješanca grada Karlovca

Ove subote povodom Međunarodnog dana za zaštitu životinja, Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" organizira "Izbor za najmješanca grada Karlovca" s ciljem podizanja svijesti o problematici napuštenih životinja i poticanja udomljavanja pasa, a ne kupovine istih. Za sudjelovanje na Izboru za najmješanca grada Karlovca potrebna je kotizacija i to u obliku paketa hrane za pse po vlastitom izboru. Sva prikupljena hrana će se donirati za pse koji su još uvijek u skloništu ili na privremenom smještaju čekaju svoj dom.

01.10.2019. Obilježen Svjetski dan vegetarijanstva

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva, Prijatelji životinja predstavili su neka od slasnih veganskih jela u utorak 1. 10. u 11 sati na zagrebačkome Trgu Petra Preradovića. Također je u tijeku natjecanje u pripremi veganskih jela u kojem može svatko sudjelovati. Pošaljite vaš recept i fotografiju napravljenog jela do 2. 10. na e-mail adresu. S obzirom da se 2. 10. obilježava Svjetski dan životinja s farma izabrat će se najbolje slatko i slano jelo, a sudionici natjecanja koji su ih napravili dobit će cjelodnevno druženje sa spašenim životinjama u utočištu „Plavi križ”, uz osiguran prijevoz i hranu. U Utočištu će ih dočekati veseli štićenici, a pripremat će se roštilj na kojemu će se, uz gljive, sejtan, tofu i povrće, peći i popularni Beyond burgeri. 

Broj pronađenih vijesti: 6.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2019 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting